Derin yapı mercek altında

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce 30 ilin emniyetine gönderilen yazıda "Cemaat üyesi olup örgütlü olarak hükümeti devirmek, anayasal düzeni yıkıp devleti ele geçirmek için faaliyette bulunanların tespit edilmesi" istendi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Temmuz 2014 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Derin yapı mercek altında

Erdal ŞİMŞEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet tarafından 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderilen talimat yazısında Gülen Örgütü'nün araştırılması istendi. 23 maddelik talimatta, emniyet eski müdürleri Hanefi Avcı, Emin Aslan, Celal Uzunkaya, Faruk Ünsal ve Orhan Özdemir'in mağdur sıfatıyla ifadelerinin alınması da talep edildi. "Gizli" ibareli talimat yazısında, talep edilen tüm bilgi ve belgelerin en kısa sürede gönderilmesi istendi. Ayrıca "cemaat üyesi olup örgütlü olarak hükümeti devirmek, anayasal düzeni yıkıp devleti ele geçirmek için doğrudan faaliyet yürüten kişilerin tespit, açık kimliklerinin belirlenmesi" gerektiği vurgulanıyor.

'İMAMLAR' DEŞİFRE OLACAK

Bu kapsamda cemaatin emniyetten sorumlu imamı Ömer kod adlı O.H..Ö, TSK'dan sorumlu imamı H.Ö., MİT'ten sorumlu imamı Sinan kod adlı M.K, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan A. soyadlı imamın açık kimlik tespitlerinin yapılması da isteniyor. Gülen ve yanındakilerin yurtdışındaki ilişki ve irtibatları, kim adına çalıştıklarının tespit edilmesi, geçmişteki faaliyetleri de mercek altına alınacak.

CEMAATE 'DAN Z'YE İNCELEME

Son 10 yılın önemli olaylarının araştırılması istenen yazıda istihbarat birimleriyle irtibat kurulup cemaatin tuttuğu arşivlerin bulunduğu yerlerin tespit edilerek acil olarak aramalar yapılması talep edildi. Ayrıca geriye dönük olarak cep telefonu kayıtlarının da alınıp üzerinde çalışma yapılması istendi. Gülen cemaatinin kontrolündeki şirket, dernek, vakıf, okul ve yurt gibi kuruluşlarda çalışan sayılarının yıllara göre çıkarılması, örgütün sahip olduğu ekonomik güç ve sermaye yapısının ortaya konulması da istenen bilgiler arasında bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber