Gülen'i soruşturan savcı incelemeye alındı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Fethullah Gülen cemaati ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Serdar Coşkun hakkında inceleme başlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2014 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gülen'i soruşturan savcı incelemeye alındı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Fethullah Gülen cemaati ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Serdar Coşkun hakkında inceleme başlattı. Kuul, Serdar Coşkun'un dosyasını inceleyecek.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nun Fethullah Gülen ve cemaate yönelik soruşturmasını yürüten savcı Serdar Coşkun hakkında inceleme kararı aldı. Adalet Bakanı kararı onaylarsa Savcı Serdar Coşkun hakkında önce inceleme başlatılacak, ardından gerekli görülür ise soruşturma açılacak.

Savcı Serdar Coşkun'un cemaat mensuplarının kapsamlı olarak araştırılması yönündeki talimatı, bu talimat üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 30 ile gönderilen 23 maddelik yazısının basına yansımasının ardından Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, HSYK'ya şikayette bulundu.

Söz konusu şikayeti değerlendirmek için biraraya gelen HSYK 3.Dairesi savcı Serdar Coşkun hakkında inceleme başlatılmasına oy çokluğu ile karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber