Öğrenciler soruları kolay buldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), İstanbul'da sorunsuz tamamlandı. Adaylar 195 dakika boyunca sınava girdikleri okullarda ter döktü. Öğrenciler sınav stresi yaşarken, aileleri de dışarıda bekledi. Saat 09.30'da başlayan sınav, 12.45 itibariyle sona erdi. Öğrencilerden bazıları sınavın kendilerini zorladığını söylerken, çoğunluğu soruların kolay olduğunu belirtti.

Okul önlerinde heyecanlı bir şekilde bekleyen veliler, okul kapısından çıkan çocuklarına koşarak sarıldı. Soruları genel olarak kolay bulan öğrenciler, yetkililerden bu sınav sisteminin kaldırılmasını istedi. Bu sene 15 dakika uzatılan sınav süresinin yeterli gelmediğini belirten öğrenciler, tuvalet izni verilen arkadaşları yüzünden dikkatlerinin dağıldığını söyledi. Sınavda belirtilen süreden erken çıkan öğrencilerin çoğu konuşmak istemedi. Özellikle fen ve matematik sorularının daha zor olduğunu belirten öğrencilerin velileri, sıcak hava ve güneşten korunmaya çalıştı. Veliler, "Bizler de öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. Çok çalıştılar. İnşallah istedikleri yere girerler. Hepsi kazanmayı hak ediyor" dedi.

Sınav sırasında okul çevrelerinde bulunan inşaatların yapımı, kısa bir süre durduruldu. Polis ekipleri, okul çevrelerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sınav gününün Babalar Günü'ne denk gelmesini değerlendiren bir veli, "Bizim için en güzel hediye Boğaziçi Üniversitesi'dir" diye konuştu.

Sınav sonuçları 15-20 Temmuz'da açıklanıp, tercihler Temmuz ayı sonunda yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber