Semra Sezer: Eğitim, devlet politikası olarak ele alınmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2006 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, eğitimin her dönemde önemsenmesi ve devlet politikası olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) düzenlenen törenle Çankaya, Elmadağ, Keçiören, Kazan, Etimesgut, Altındağ, Mamak, Gölbaşı ve Sincan halk eğitim merkezlerindeki okuma-yazma kurslarını bitiren 90 kişiye, sertifikaları verildi.

Semra Sezer, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitime büyük önem verdiğini ve bu alanda önemli çalışmalar yaptığını hatırlatarak, "Eğitimde çağdaşlaşmayı amaçlayan yatırımlar, Cumhuriyet'in ilk günlerindeki coşkuyla sürdürülmelidir" dedi.

Sadece okul çağındaki çocuklara değil, her yaştaki vatandaşa eşit eğitim olanağı verilmesinin önemine işaret eden Sezer, örgün eğitimde alınan bilgilerin eskimesinin, yetişkin eğitiminin önemini arttırdığını söyledi.

Sezer, eğitimin amacının, sorumluluk duygusu gelişmiş, eşitliğe önem veren, ayrımcılığa karşı çıkan bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Okuma-yazma belgesi almaya hak kazanan kursiyerlere de seslenen Sezer, "Elde ettiğiniz özgürlük kendi kararlarınızı verip, yaşamınızı yönlendirmenizi sağlayacak"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber