Başarısız tüp bebekte ERA testi umudu

Bebek sahibi olmak isteyen ailelerin dikkatine... ERA testi sayesinde tüp bebek tedavisinde başarı oranı yüzde 80 artıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ağustos 2014 08:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Başarısız tüp bebekte ERA testi umudu

Berda Özdiktaş

ERA testiyle tüp bebek tedavisinde başarı oranını arttırmak mümkün. Sadece embriyonun kalitesine bağlanan tüp bebek tedavisindeki başarısızlıkların diğer nedenleri de bu test sayesinde açıklığa kavuşturuluyor. Liv Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Oral, yapılan testte rahimdeki yaklaşık 238 ayrı genin analiz edildiğini belirterek şunları söylüyor: ERA (endometrium receptivity assay) testiyle embriyolar rahme transfer edilmeden, rahmin embriyoları kabul edip etmeyeceği veya embriyo transferi hangi gün yapılırsa en yüksek gebelik oranlarının sağlanacağı tespit edilebiliyor. Rahmin embriyo transferi için uygun olup olmadığı belirlenebiliyor.

Uygun koşullar analiz ediliyor

ERA testiyle elde edilen bulgulara göre hastalara yapılacak embriyo transferinin gün ve tedavi sürecinde değişiklikler yapılarak, gebelik oluşumunda yüzde 80 oranında başarı sağlanıyor. Rahim kalınlığı en az 6 mm olan ve rahimde embriyonun tutunmasını etkileyebilecek hastalıkların olmaması tüp bebek tedavisinin olumlu sonuçlanmasında büyük bir rol oynuyor. ERA testi bu teşhisleri yaparak tüp bebek tedavisine başlanmadan uygun koşulların olup olmadığını analiz ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber