Bürokrat Basiretsizliği

Maliye Bakanlığınca hazırlanan kanun taslaklarında nedense hep sorun oluşuyor. Harcırahlarda yaşanan basiretsizlik bütçe kanunlarında devam ediyor. Dün parlemantonun gündeminde, Bütçe Kanununa yazılmaması gereken hükümlerin bütçe kanuna yazılması ve bunları iptal olması nedeniyle hazırlanan yeni bir torba kanun vardı. Bunun bir benzeri geçen yılda çıkarılmıştı. Parlamentonun gündemini gereksiz yere işgal etmeye kimseye hakkını yoktur. Bu nedenle bugüne yapılmayan bir sorgulamaya ihtiyaç vardır. Bu düzenlemeleri hangi bürokratlar teklif ediyor? Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2006 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu dün meclis kürsüsünden isyan ediyor. Bu isyanın önemli bir kısmı siyasetçi olmasının gereği... Ama isyan ettiği konuda baştan sona haklı.

2005 yılında 5335 sayılı Kanunla 40'a yakın Kanunda değişiklik yapılmıştı. Neden?
Çünkü Bütçe Kanunlarına yazılan bazı hükümler Anayasa Mahkemesince iptal edilmişti. Bunun da nedeni, yazılmaması gereken hükümlerin Bütçe Kanunlarına yazılmasıydı...

Aynı Maliye bürokratları aynı hatayı bu yılki Bütçe Kanununda yaptı.2006 yılı bütçe Kanunundaki bir çok hüküm yine aynı gerekçeyle Anayasa Mahkemesince iptal edildi. Bunun üzerine yine geçen yıl olduğu gibi, iptal edilen hükümlerin torba bir kanun içerisinde yasalaştırılmasına karar verildi. 25 madde olarak hazırlanan ve bir çok kanunda değişilik yapan tasarı Plan ve Bütçe Komisyonunda 39 maddeye çıktı.

Buradan sormak istiyoruz...
Parlamento, aynı yasa maddelerini iki kez görüşmek zorunda mı?
Aynı yasa maddelerini iki kez oylamak zorunda mı?
Aynı yasa maddelerini Plan ve Bütçe Komisyonunda ikinci kez görüşmek zorunda mı?

Neden parlamento bu derece gereksiz yere meşgul ediliyor. AK Partili vekiller neden bu derece bürokratlarına güveniyor. Yazık değilmi bunca emeğe....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber