Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 6 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2014 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Aksaray, Sivas, Kırşehir, Erzurum, Bitlis, Bingöl, Muş, Şırnak, Siirt ile Van ve Hakkarin'nin batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Düzce, Sakarya, Bolu, Samsun, Ordu, Osmaniye, Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık, Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ile Kahramanmraş'ın Andırın ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 6 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyıları ile Ülkemizin doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Akdeniz'de kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Aksaray, Sivas, Kırşehir, Erzurum, Bitlis, Bingöl, Muş, Şırnak, Siirt ile Van ve Hakkarin'nin batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Düzce, Sakarya, Bolu, Samsun, Ordu, Osmaniye, Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık, Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ile Kahramanmraş'ın Andırın ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Akdeniz'de kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi, hortum riski vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Marmara ve Ege'de yağışlar kesiliyor, havalar ısınıyor

- Balkanlar'dan gelen yağışlı havanın etkisiyle mevsim normallerinin 13 dereceye kadar altına düşen hava sıcaklığının hafta içinde yeniden artması öngörülüyor

BALIKESİR (AA) - Marmara ve Ege bölgelerinde, Balkanlar'dan gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisiyle mevsim normallerinin 13 dereceye kadar altına düşen hava sıcaklığının, gelecek hafta içinde yeniden yükselmesi bekleniyor.

AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, 26 Eylül'de öğleden sonra yağışlı hava ve fırtınanın etkisine giren Marmara Bölgesi'nde, hava sıcaklıklarında önemli düşüşler yaşandı. Sıcaklıklar, Çanakkale'de mevsim normallerinin 13 derece ve İzmir'de ise 12 derece altına düştü.

Eylül ayı uzun yıllar ortalama en yüksek sıcaklığın 27,6 derece olduğu Balıkesir'de termometreler dün en fazla 16 dereceyi gördü. Ortalaması 27,1 olan Bursa'da sıcaklık dün 19 dereceye kadar çıktı. Mevsim normalleri 26,2 olan Çanakkale'de dün 13,6 derece, ortalaması 25,6 olan İstanbul'da ise 14-18,8 derece olarak kayıtlara geçti.

Sıcaklıklar, Yalova'da ortalaması 25,1 olmasına rağmen 18 derece, ortalaması 30,5 olan Manisa'da 18,5 derece ölçüldü. Ortalama sıcaklığı 29 olan İzmir'de (Konak) 17,5 ve mevsim normalleri 31,9 olan Aydın'da ise 19 derece görüldü.

Marmara ve Ege bölgelerinin bugünü de benzer şekilde düşük sıcaklıklarla geçireceği, gelecek hafta içinde 30 Eylül'den itibaren bu değerlerin artacağı tahmin ediliyor.

Hafta içinde sıcaklıkların, İstanbul ve Balıkesir'de 24, Çanakkale ve Bursa'da 25, Yalova'da 22, Manisa'da 26, İzmir'de 28 ve Aydın'da 31 dereceye kadar yükseleceği öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber