İşçi sendikası, memur sendikasında grev yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş'e bağlı Tez Koop-İş Sendikasının KESK'e bağlı Eğitim-Sen'de çalışan 43 işçi adına sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı. Gelecek günlerde de anlaşma olmaması durumunda, Tez Koop-İş'in, en geç 23 Temmuzda greve çıkması gerekiyor.

Toplu iş sözleşmesinde taraflar ücret zammı konusunda anlaşmaya vardı. Ancak yol ve yemek yardımına ilişkin maddelerde anlaşma sağlanamadı ve görüşmeler tıkandı. Bunun üzerine Tez Koop-İş Sendikası, Eğitim-Sen'de grev kararı aldı. Yasa gereği, herhangi bir anlaşmaya varılamaması durumunda, Tez Koop-İş'in, en geç 23 Temmuz 2006'da greve çıkması gerekiyor.

Tez Koop-İş Genel Sekreteri Hüseyin Hamurcu, görüşmelerin yol ve yemek yardımı nedeniyle tıkandığını belirterek, ''Sendikacı olarak bir sendikada greve çıkmayı istemeyiz. Sorunları çözmeye hazırız. Kimseyi sıkıntıya sokmak istemiyoruz. Eğitim-Sen'i de sendikamızdan ayrı görmüyoruz. Umuyorum, bir anlaşma zemini yaratılır ve grev olasılığı ortadan kalkar'' diye konuştu. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine katılan Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek de sendikanın mali imkanları doğrultusunda eniyi önerileri getirdiklerini söyledi. ''Çalışanların greve çıkmak istemediklerini'' savunan Şimşek, ''Bu grevin çalışanlara kazandıracağı hiçbir hak olmaz. Tez Koop-İş'in çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Ama, greve çıkarlarsa saygı duyarız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber