Yaş engeline tek çare var: Marş marş

Yaşımı büyüttme, bedelli askerlik, bedelli yaşı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Aralık 2014 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaş engeline tek çare var: Marş marş

ŞAKİR AYDIN

'Bedelli'ye yaşı yetmeyenler arayışta... Başbakan Davutoğlu, 1 Ocak 2015 itibariyla 28 yaşından gün alanların uygulamadan faydalanabileceğini açıklamıştı. Birkaç ayla fırsatı kaçıran on binlerce 'umutlu', soluğu internette aldı. Gençler arama motorlarında, 'bedelli askerlik öncesi yaş büyütme nasıl yapılır' gibi anahtar kelime ve cümlelerle çıkış aradı. Kesin sonuç isteyenler de hukuk bürolarına akın etti. Ama nafile...

HAKİMLER ÇOK TİTİZ DAVRANIR

AKŞAM'a konuşan uzmanlar, 'yaş büyütme'nin sanıldığı kadar kolay olmadığını söylüyor. Emekli Askeri Hakim Ali Fahir Kayacan, "Doğum hastanede olmuşsa kaçış yok" diyor. Evde doğup nüfusa kaydı geç yapılanlar için 'yaş büyütme'nin mümkün olduğunu söyleyen Kayacan, yine de umutlu değil: "Bedelliden sonra bu tarz başvurular artar. Fakat hakimler çok titiz davranır. Kardeşler arasındaki durumlara bakarlar." Kayacan, 'kemik yaşı' düzeltmesinin de bedelliye yaşı yetmeyenlere çare olmadığını anlattı: "18 yaşından büyük veya küçük' şeklinde rapor yazılır."

HÜKÜM ÇOK AÇIK, UĞRAŞMAYIN

Avukat İbrahim Sapan ise 'yaş büyütme'nin hiçbir işe yaramayacağını söylüyor. 1111 sayılı yasanın 81'inci maddesine atıf yapan Sapan, yaş düzeltmelerin kapsam dışında bırakıldığını belirtti. Mahkeme, yaşı düzeltse de askerlik şubelerinin önceki yaşa bakacağını vurgulayan Sapan gençleri uyardı: Hiç uğraşmayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber