Ceza alan emniyet personeline törenle ceza...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, başarılı personel için ödül törenleri düzenlendiğini belirterek, ceza alan personel için de tören düzenlemeyi düşündüğünü söyledi.

Balıkesir Emniyet Teşkilatı'nda terfi, tayin ve ödül heyecanı yaşandı. Değişik rütbelerden 30 personel bir üst rütbeye yükselirken, 2'si müdür yardımcısı 43 personel ise başka illere tayin oldu. Ayrıca, çalışmalarında başarılı olan çok sayıda personel de takdir, teşekkür belgesi ve para ödülüyle ödüllendirildi. Emniyet Müdürlüğü Spor ve Eğitim Kompleksi'ndeki konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, çeşitli sebeplerden dolayı soruşturma geçiren ve bunun neticesinde cezalandırılan emniyet teşkilatındaki personelin de, tıpkı ödül töreninde olduğu gibi tören düzenlenerek cezalandırılması gerektiğini söyledi. Bu fikrin şahsi düşüncesi olduğunu vurgulayan Uzunkaya, 'törenle ceza' konusunu uygulamayı düşüneceğini bildirdi. Uzunkaya'nın bu sözleri salonda adeta soğuk duş etkisi yaptı.

Mardin'de şehit olan 2 polisi minnetle ve rahmetle andığını da söyleyen Uzunkaya, "Canlarını feda etmeye hazır milyonlarca Türk polisi, askeri ve genci bulunmaktadır" dedi. Polisliğin disiplin mesleği olduğunu kaydeden Uzunkaya, 2005 yılında 762 personelin ödüllendirildiğini, 277 personel hakkında ise soruşturma açıldığını söyledi. Soruşturma açılan personel arasından da 100 kişinin ceza aldığı öğrenildi.

Öte yandan, başarılı çalışmaları sebebiyle valilik tarafından 7 ayrı takdirnameyle ödüllendirilen İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'ya takdirnamelerini Vali Selahattin Hatipoğlu verdi. Meydana gelen olayların aydınlatılmasında başarı gösteren müdür yardımcıları Fatih Özcan ve Bahadır Bozkurt da takdirnameyle ödüllendirildi. Balıkesir Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Hüseyin Ceylan 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi ederek Ankara'ya atandı. Çalışmalarında başarılı olan 7'si çarşı mahalle bekçisi, 22'si polis memuru olmak üzere toplam 50 personele takdirname verildi.

Emniyetteki törene, Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Metin Günver, Baro Başkanı Kemal Çelikboya, BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eyüp Yeşil, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Fuat Öztürk, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay ile teşkilat mensuplarının eş ve yakınlarından oluşan çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber