Rüşvet almış sahte kaşe basmış

Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı hayat kadınlarının belgesini imzalamak için rüşvet alırken yakalanan Şube Müdürü'nün çekmecesinden konsolosluklara ait kaşeler çıktı

Yabancı uyruklu hayat kadınlarının fuhuş yapmaları ve kentte kalmaları için, 3 aylık ikametgah senedi, evlenme ve boşanma belgeleri, nüfus cüzdanı gibi sahte belgelerin para karşılığı temin edildiği iddialarını araştıran savcılık, iki ay önce gizlilik içinde soruşturma başlattı. Polis müdürü Haydar Gümüşkaya'nın rüşvet karşılığı belge imzaladığı tespit edildi. Gümüşkaya'nın, daha önce görmediği mesai arkadaşları, polis müdürünün her adımını izlemeye başladı.

Mesai arkadaşları yakalattı

Kendilerini haftalardır kadın satıcısı olarak tanıtan sivil polisler, Gümüşkaya'nın odasına girdi. Kadınların Yalova'da kalmasını sağlayacak belgelerin imzalanmasının ardından seri numarası alınmış parayı veren sivil polisler odadan çıktıktan sonra operasyon için işareti verdi. Baskın üzerine neye uğradığını şaşıran şube müdürünün odası arandı. Çekmecelerinden rüşvet aldığı parayla çeşitli konsolosluklara ait sahte kaşeler çıkan polis müdürü gözaltına alındı. Operasyonlar dün de devam etti. Sigorta acentesi bulunan V.A. ile hayat kadınları ve kendilerine yardımcı olan 11 kişi daha yakalandı. Gözaltı sayısı 15'e çıktı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber