Bakan Çelik gençlerle tartıştı: Git nerede ararsan ara

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİYET

VAN'da 3 gündür gezi ve incelemelerini sürdüren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Çelik, basın toplantısı sonrası odasına çıkarken, öğretmen olarak atanmak isteyen 6 üniversite mezunu gencin tepkisiyle karşılaştı.

Bakan Çelik, gençlere, ?Öğretmen olarak almıyorsak, ihtiyacımız yok demektir'' derken, gençlerden Eğitim Fakültesi Tesisat Bölümü mezunu Niyazi Şen, gençler, ?Peki biz nereye gidelim? İran'a mı gidelim? Ben hakkımı arıyorum'' diye bağırınca korumalar tarafından engellendi.

Sinirlenen Bakan Çelik, ?Git nerede ararsan ara. Sen böyle konuşmakla bir yere varamazsın'' dedi ve odasına çıktı.

Gözaltına alınan Şen, ?Başbakanları da küfürbaz, onlar da küfürbaz. Başbakanlarından öğrenmişler'' dedi.

Memleketi Van'da gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Çelik, bugün de kendisinin de kaldığı İskele Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Çelik, basın toplantısı sonrası odasına çıkmak üzere harektlendiği sırada, öğretmen olarak atanmak isteyen 6 üniversite mezunu gencin tepkisiyle karşılaştı.

Teknik Eğitim Fakültesi Tesisat Bölümü Mezunu Niyazi Şen ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin çeşitli bölümlerinden mezun 5 genç, Bakan Çelik'i durdurarak dertlerini anlattı.

Gençler, Bakan Çelik'e öğretmen olarak atanmak istediklerini söyledi. Bakan Çelik, gençlere ?Öğretmen olarak almıyorsak ihtiyacımız yok demektir'' karşılığını verince, Bakan Çelik'le gençler arasında şu diyalog yaşandı.

Gençlerden biri: Peki biz nereye gidelim?

Bakan Çelik: Zorlamı alalım.

Genç: Biz ilk mezun olduğumuz zaman, bize ilköğretim sertifikası verdiler. Biz öğretmen olacağız diye okuduk.

Bakan Çelik: Senin hiç konuşmaya hakkın yok. İlköğretim sertifikası, sınıf öğretmenliği bölümü mezunları dururken, seni öğretmen yapmam. Geçmişte ziraat, iletişim, veteriner mezunları, öğretmenler olmadığı için atandı. Ama bugün binlerce sınıf öğretmeni mezunu boş gezerken, sanat tarihi veya kimya mezunu olanları öğretmen olarak atarsam doğru olur mu?

Genç: Biz okuduğumuz zaman bize söz verildi. Aksi takdirde okulu bırakacaktık.

Bakan Çelik: Bugün biloloji, Türkçe, sınıf öğretmenliği mezunu olan ve elinde de kapı gibi sertifika olan mezunlar var. Şimdi ben bunları nasıl öğretmen olarak alacağım? Kontenjanım yoksa nasıl alacağım? Senin sertifika alman, öğretmen olman için yeterli değil. Sınavlara gireceksin.

?İRAN'A MI GİDELİM?''

Bakan Çelik ile Fen Edebiyat Fakültesi mezunu gençler arasında sert geçen tartışma sürerken, Teknik Eğitim Fakültesi Tesisat Bölümü mezunu Niyazi Şen, Bakan Çelik'e, ?Biz İran'a mı gidelim, öğretmenlik yapalım?'' diye bağırdı. Şen, Bakan Çelik'in korumaları tarafından engellenince, Bakan Çelik, ?Bırakın bağırsın'' dedikten sonra da diyalog şöyle sürdü:

Şen: ?İyileştireceğim' dediniz. Tenkik eğitim mezunlarını yapmadınız, yapmıyorsunuz. Ben hakkımı arıyorum.

Bakan Çelik: Git nerede ararsan ara. Sen bölyle konuşmakla bir yere varamazsın.

Şen: Ben hakkımı arıyorum.

Bakan Çelik: Git ara, nerede ararsan ara.

GÖZALTINA ALINDI

Bakan Çelik, bu diyalogdan hemen sonra Öğretmenevi'ndeki odasına çıkarken, tartışma bu kez de Bakan Çelik'in ağabeyi Ramazan Çelik ile Şen arasında sürdü. Şen, Ramazan Çelik'e, ?Bakan bize hizmet için vardır. Bana hizmet edecek. Siz bakanın kardeşisiniz bana küfrediyorsunuz'' dedi. Tartışmalı geçen bu konuşmadan sonra da polisler, Niyazi Şen'i gözaltına aldı. Şen, polis otosuna giderken de ?Bakanın kardeşinden de küfür yedik. Başbakanları da küfürbaz, onlar da küfürbaz. Bunlar Başbakanlarından öğrenmişler'' dedi. Şen'in sorgusu sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber