Ankara'da öğrenci eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grup, üniversitenin Beytepe Kampüsü'nde bir süre önce çıkan olayları ve ardından öğrencilere verilen cezaları protesto etti.

Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan grup, "Soruşturmalar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim" sloganları attı ve "Cezalar geri çekilsin" yazılı pankart taşıdı. Grup adına bir açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Öğrencileri Derneği yönetim kurulu üyesi Gökhan Maho, üniversitede bir süre önce düzenlenen "Ortadoğu ve Türkiye" isimli konferansa bazı öğrencilerin alınmadığını, görüşmelerin yapıldığı sırada ise jandarmanın yaklaşık 20 öğrenciye saldırdığını, 9 öğrencinin gözaltına alındığını, bazı öğrencilerin yaralandığını söyledi.

Olaylar sonucunda gözaltına alınan ve yaralanan öğrencilerle ilgili olarak rektörlük tarafından hiçbir yardım yapılmadığını iddia eden Maho, "Normalde öğrencilerine sahip çıkması gereken rektörlük makamı, yaşanan saldırıdan 15 gün sonra 25 öğrenciye soruşturma açmış ve 23 öğrenciye toplam 10 yıl 4 ay uzaklaştırma ve bir de atılma cezası vermiştir. Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü bu cezalarla devrimci-demokrat-yurtsever öğrencilere bir kez daha saldırmıştır" şeklinde konuştu.

Güvenlik önlemlerinin alındığı eylem, açıklamanın ardından olaysız sona erdi.

5 Mayıs 2006'da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde olaylar çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber