Tezkeresini aldı şehit düştü

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli'de Irak sınırında bulunan karakolda vatani görevini tamamlayıp terhis olan askerleri taşıyan helikoptere bu sabah PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Roketatar, helikoptere isabet etmezken, uzunlu namlulu silahlardan çıkan bir kurşun teskeresini alan erlerden Hüseyin Ay'ı şehit etti.

Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Aktütün Sınır Karakolu'nda terhis olar erler, memleketlerine uğurlanmak için bu sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na getirilmek üzere Sikorsky helikoptere alındı. Askerleri Hakkari'ye götürülmek üzere havalanan helikoptere kısa süre sonra PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açtı.

ARKADAŞLARININ KUCAĞINDA ŞEHİT OLDU

Roketatar isabet etmezken, uzun namlulu silahlardan çıkan kurşunlardan biri helikopterdeki erlerden Hüseyin Ay'ın göğsüne saplandı. Helikopter pilotu, ağır yaralı er Hüseyin Ay'ı hemen hastaneye yetiştirmek için bölgeden uzaklaştı ancak er Hüseyin Ay, hastaneye ulaştırılamadan arkadaşlarının kucağında helikopterde şehit oldu. Hüseyin Ay'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Çanakkale'ye gönderildi. Güvenlik güçleri bölgede hava destekli operasyon başlattı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber