Öğretmen adayına yanıt: Git hakkını nerede ararsan ara

Haber Giriş : 22 Temmuz 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da gezi ve incelemelerini sürdüren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün İskele Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Çelik, toplantının bitiminde 6 üniversite mezunu gencin tepkisiyle karşılaştı.

BİZİ ATAYIN

Teknik Eğitim Fakültesi Tesisat Bölümü Mezunu Niyazi Şen ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin çeşitli bölümlerinden mezun 5 genç, Çelik'i durdurarak dertlerini anlattı. Gençler, Çelik'e öğretmen olarak atanmak istediklerini söyledi. Çelik, gençlere "Öğretmen olarak almıyorsak ihtiyacımız yok demektir" karşılığını verince aralarında tartışma çıktı. Teknik Eğitim Fakültesi Tesisat Bölümü mezunu Niyazi Şen, "Biz İran'a mı gidelim, öğretmenlik yapalım?" diye bağırdı. Şen hakkını aradığını söyleyince Çelik, "Git nerede ararsan ara. Sen böyle konuşmakla bir yere varamazsın" dedi.

AĞABEY DEVREDE

Çelik, bu diyalogdan hemen sonra Öğretmenevi'ndeki odasına çıkarken, tartışma bu kez de Bakan Çelik'in ağabeyi Ramazan Çelik ile Şen arasında sürdü. Şen, Ramazan Çelik'e, "Bakan bize hizmet için vardır. Bana hizmet edecek. Siz bakanın kardeşisiniz bana küfrediyorsunuz" dedi. Tartışmalı geçen bu konuşmadan sonra da polisler, Şen'i gözaltına aldı. Şen, polis otosuna giderken de, "Bakanın kardeşinden de küfür yedik" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber