Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürüne hapis istemi

Haber Giriş : 22 Temmuz 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Opera ve Balesi eski Genel Müdürü Remzi Buharalı hakkında ?görevi kötüye kullanmak' ve ?görevi ihmal' iddiaları ile 3 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yaklaşık bir yıl önce gerekçe göstermeden görevinden istifa eden Remzi Buharalı hakkındaki suç duyurusu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldı. Buharalı istifasını açıklarken, ?Bakan Atilla Koç ile hiçbir sorunumuz yok.? demişti. Buharalı'nın istifasında müfettişlerin hazırladığı raporun etkili olduğu belirtiliyor. Müfettişlerin iddialar nedeniyle eski Genel Müdür Buharalı'ya 34 ayrı konuda sorular yönelttiği, bunlardan üçü hakkında suçlamalara yer verilen bir rapor hazırladığı belirlendi. Raporda Buharalı'nın, genel müdürlüğü döneminde başrejisörlük yapan İtalyan Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin kabarık telefon faturaları ile yine İş Bankası'ndan gelen bağıştan Travaglini'ye 15 bin dolar prim verilmesi olaylarında ihmali olduğu öne sürüldü. Eski genel müdüre, 2003 yılında Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali sırasında bazı davetiyelerin sahte olmasına rağmen bu konuda geç bildirimde bulunması suçlaması da yöneltildi.

Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade veren Buharalı ile tanık olarak dinlenen yöneticiler, suçlamaları reddetti. Dünyaca ünlü rejisör Travaglini'nin makamına tahsis edilen telefonu başrejisörün dışında 4 ayrı birimin kullandığını, organizasyonlar için uluslararası görüşmeler de yaptıklarını ifade eden Buharalı, ?Travaglini'ye verdiğimiz 15 bin dolar prim ise yaptığı hizmetlerin karşısında küçük bir ödemedir. Kıtalararası üne sahip Travaglini, sözleşmeli olarak bin 100 YTL maaş karşılığında görev yapmıştır ve Türk opera ve balesine büyük katkılar sağlamıştır. Yalnızca dünyaca ünlü Le Opera dergisinin 8 sayısında Türkiye'den bahsedilmesini sağlamıştır. Biz de bir kereye mahsus olmak üzere yetkimizi kullanarak kendisine prim verdik.? diye konuştu. Buharalı, Antalya Aspendos'taki festivalde bakanlık elemanlarınca sahte bir davetiyenin yakalandığını ve konunun jandarma tarafından soruşturulduğunu vurguladı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber