Eğitim'de ?veda' ve ?devir'

Haber Giriş : 22 Temmuz 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde adeta bir rekora imza atan Ömer Balıbey, Ankara'daki yeni görevine başlamadan önce yerini, yeni atanan Ata Özer'e düzenlenen bir törenle devretti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, Ankara Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğüne vekaleten getirilen Ömer Balıbey düzenlenen ?veda' ve ?devir-teslim' töreninde kısa bir konuşma yaparak müdürlük görevini Aydın Özyar'dan 5 Ağustos 1996'da devraldığını hatırlattı. Balıbey, o zaman Özyar'a gösterilen vefanın ve onurlu gidişin kendisine de nasip olmasını dilediğini anlatarak, ?Allah bunu bana nasip etti. Özyar da Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü oldu. Bugün yine o makam boş, o makam yine bir İstanbul Milli Eğitim Müdürüne nasip oldu. Görevi devraldığım için mutluyum'' şeklinde konuştu. ?'Bu bir kan, nöbet değişimidir. Bu nöbet değişimi de devletin devamlılığının en güzel örneğidir? diyen Balıbey, ?'kardeşim'' diye hitap ettiği Ata Özer ile İstanbul'da özel dostluğu ve ilişkileri olduğunu, zaman zaman birlikte top oynadıklarını, sırlarını paylaştıklarını anlattı.

?İstanbul'u kucakla, başarı gelecek?

Özer'in, Şehremini Lisesini sıfırdan oluşturduğunu ve çok başarılı olduğunu belirten Balıbey, ?Okulun başarısı öne çıkarken, Ata'nın başarısı da öne çıktı. İşte o başarı Ata Özer'i, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi çok önemli bir göreve taşıdı? diye konuştu. Balıbey, İstanbul'u kucaklayarak yaptığı başarılı çalışmalarla, Milli Eğitim Bakanlığı'nda her zaman en üst görevler teklif edilen bir il müdürü haline geldiğini ifade ederek, dürüst, düzgün, çalışkan, başarılı ve hiçbir şey talep etmeden çalışmanın devlet büyükleri tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Prensibim; şeffaflık ve dürüstlük

Yeni görevini devralan İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, zor bir göreve geldiğini bildiğini, ancak kendisinin tecrübeli olduğu için ?kolay' diye düşündüğünü belirterek, ?Hata yapacağız. Tabiiki insanlar hata yapabilir. İşimin kolaylığı bana 10 yıl abilik, rehberlik yapmış, müdürlüğünü hiç hissettirmemiş her zaman doğru yaptığım yerlerde yanımda olmuş birinden devralmamdan şanslıyım. Ben de camiada yabancı değilim. 20 yıllık profesyonel futbolculuk hayatım, Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanlığı başta olmak üzere birçok kurumda aktif görev almaktayım. Bana bırakılan yerde görev yapmış olan abimin yaptıklarını gözümün önünden hiç ayırmazsam, tabiiki yanlışı ve hatayı az yapmış olacağız. Şeffaflık, dürüstlük ve çalışkanlık prensiplerim olacaktır. Daha önce bu görev bana tevdi edildiğinde pazara kadar konuşacağım, pazardan sonra konuşmayacağım, oturmayacağım ve koşacağım diye konuşmuştum. Beni buraya layık görenleri, yaptığımız çalışmalar ve başarılarla lanse edenlere de teşekkür ediyorum? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber