Doğu kar altında

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde dün gece başlayan ve bu sabaha kadar aralıksız devam eden yağar kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Şubat 2015 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu kar altında

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altına giren Doğu'da yaklaşık 12 saat aralıksız kar yağışı yaşamı felce uğrattığı. Kar kalınlıkları Erzurum'da 25, Muş'ta 23, Ardahan'da 17, Ağrı'da 15, Kars'ta 5, Erzincan'da 2 santime ulaştı. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Konalı'da 110, Palandöken'de 100, Sarıkamış'ta 75 santimetreyi buldu. Erzurum'u beyaz örtü ile kaplayan kar yağışı kartpostallık görüntüler de oluşturdu. Kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar görülürken karla mücadele ekipleri yolları açık tutmak için olağanüstü çaba harcıyor.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü kar yağışının aralıklarla gün boyu devam edeceğini açıkladı. Bölgede dün gece görülen en düşük hava sıcaklıkları sıfının altında olmak üzere Ardahan'da 14, Ağrı'da 12, Kars'ta 10, Muş'ta 5, Erzurum'da 4 dereceyi buldu.

Sokaktaki sahipsiz hayvanlar bitki örtüsünün beyaza bürünmesi nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çekti. Hayvanseverler vatandaşlardan kapı ve pencere önlerine yiyecek bırakmalarını istedi.

Nursima KESKİN/ERZURUM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber