Tarım görevde yükselmesinde, alt görevde çalışma şartı 6 ay

Tarım Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliği 12 Şubat 2015 tarihi itibariyle değişti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Şubat 2015 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım görevde yükselmesinde, alt görevde çalışma şartı 6 ay

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliğini 12 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile değiştirdi.

GÖREVDE YÜKSELMEYE BAŞVURMAK İÇİN BAKANLIKTA EN AZ 6 AY ALT GÖREVDE ÇALIŞMAK GEREKECEK

Yönetmeliğin 'Genel Şartları' düzenleyen 6. maddesinde yapılan değişiklikle, görevde yükselme için açılacak kadrolara başvurmak için "Bakanlıkta en az altı ay atanabileceği kadronun alt görevlerinden herhangi birinde çalışmış olmak," şartı getirilmiştir.

Yönetmelikte her bir şube müdürlüğü için başvuru yapabilecek bölümler tek tek sayma yoıyla belirtilmiştir. Buna göre, şube müdürü kadrosu için açılacak görevde yükselme sınavına başvurmak isteyenlerin söz konusu kadrolarda en az 6 çalışması gerelecektir.

Diğer taraftan şef kadrolarında ise sadece iki yıllık fakülte mezunu olma şartı bulunmaktadır. Ancak genel şartlar arasında alt görevlerde altı ay çalışmış olmak şartı bulunduğundan, mevzuatımıza göre buradaki alt görev memurluktur.

Zira, yönetmeliğin tanımlar maddesinde alt görev şu şekilde ifade edilmiştir.

"a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içerisindeki görevleri,"

Bu fıkranın atıfta bulunduğu 3046 sayılı Kanunun 15. maddesine göre ise hiyerarşik kademeler illerde "Memurluk", "Şeflik", "Şube Müdürlüğü" şeklinde sıralanmıştır.

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Önceki yönetmelikte, 7 şube müdürlüğü için yapılacak görevde yükselme sınavına başvurabilecek bölümler tek tek gösterilmişti.

Bunlardan iki adet şube müdürlüğünde şu değişiklikler yapılmıştır.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü için açılacak görevde yükselme sınavına balıkçılık teknoloji mühendisliği mezunları da başvurabilecek.

Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü için açılacak görevde yükselme sınavına "veteriner fakültesi" mezunlarının yanı sıra "su ürünleri fakültesi, balıkçılık teknoloji mühendisliği, ziraat fakültelerinin su ürünleri bölümü veya bunların dengi diğer bölümlerden mezunu" olanlar da başvurabilecek.

Yeni kurulan 3 şube müdürlüğü için yapılan belirleme şu şekildedir:

8) Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne atanabilmek için; su ürünleri fakültesi, balıkçılık teknoloji mühendisliği, ziraat fakültelerinin su ürünleri ile zootekni bölümleri, veteriner fakültesi ile fen-edebiyat fakültelerinin biyoloji bölümünden veya bunların dengi diğer bölümlerden mezun olmak,
9) Arazi Edindirme Şube Müdürlüğüne atanabilmek için; yükseköğretim kurumlarının en az 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmak,
10) Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne atanabilmek için; veteriner fakültesi mezunu olmak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber