Gündemden önemli başlıklar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk ve Suudi işadamlarıyla Çırağan Sarayı'nda toplantı yapacak. Toplantıya, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud'un da katılması bekleniyor.

- Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ve baro başkanlarını Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde kabul edecek.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mohamed Lessir, Cumhurbaşkanı Sezer'e Çankaya Köşkü'nde veda ziyaretinde bulunacak.

3- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İstanbul'da, Irak Parlamentosundaki Türkmen milletvekilleri ve Irak Devlet Başkan Yardımcısı Tarık El Haşimi ile ayrı ayrı görüşecek.

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Manisa'da temaslarda bulunacak.

- Valilik, belediye başkanlığı ve AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret edecek olan Akdağ, sağlık kurumlarında yaptığı incelemeleri, sağlık personeliyle biraraya geleceği toplantıda değerlendirecek.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri 4.Türk El Sanatları Festivali'nin açılışını yapacak.

6- İsrail'in Lübnan'a saldırıları ve çatışmanın sona ermesini sağlayacak BM karar tasarısı üzerindeki çalışmalar sürüyor.

- İsrail'in, güvenlik kabinesinin dün onayladığı kara harekatının genişletilmesi planını bir süre askıya aldığı yönündeki haberlerin ardından gelişmeler izleniyor.

7- Siyasi partilerden...

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ile bazı CHP milletvekilleri, Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin'i ziyaret edecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Doğu Karadeniz Bölgesi Demokratik Sol Gençlik Meclisi Toplantısı'na katılacak.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, İzmir'de temaslarda bulunacak.

8- Anafartalar Zaferi'nin 91. yıldönümü, Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek törenle kutlanıyor.

9- Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ile Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, İletişim Başkanlığı'nın faaliyetlerine başlaması dolayısıyla basın toplantısı düzenliyor.

10- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aygün ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı makamlarında ziyaret edecek.

11- "Uluslararası Biyoyakıt Sempozyumu" Ankara TicaretOdası'nda yapılacak.

12- Toplantı... Tören...

- Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunacak.

- Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaköy'deki yangının ardından Bursa Valiliği'nce açılan yardım hesabına sendika tarafından yatırılan 34 bin YTL'nin dekontunu teslim edecek.

- Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Samsun'da basın toplantısı düzenleyecek.

- 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Akın Öztürk, görevini Tümgeneral Mehmet Erten'e devredecek.

- İstanbul Ticaret Odası Meclisinin ağustos ayı olağan toplantısında, sektörel sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak.

13- Futbolda UEFA Kupası heyecanı...

- Kupadaki Türk temsilcileri Trabzonspor ve Kayserispor, 2. öneleme turu ilk maçlarını bu gece yapacaklar. Trabzonspor, Kıbrıs Rum kesiminden APOEL ile Lefkoşa'dakarşılaşırken, Kayserispor ise başkent Tiran'da Arnavutluk'un KF Tiran takımıyla mücadele edecek.

14- 19. Avrupa Atletizm Şampiyonası, İsveç'in Göteborg kentinde devam ediyor. Şampiyonanın 4. gününde 5 Türk sporcusu piste çıkacak.

15- Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına hazırlanan (A) Milli Bayan Basketbol Takımı, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Almanya ile özel maç yapacak.

16- 18. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri, Slovakya'nın Kösice kentinde sürüyor. Milli takım, klasman grubundaki 3. ve son maçında, Estonya ile karşılaşacak.

17- 5. Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası'na, İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde eleme müsabakalarıyla devam edilecek.

18- Turkcell Süper Ligi'nde 2. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

19- Teniste 5. Uluslararası 16 Yaş ve Altı Cevanşir Kupası'na, Tenis Eskrim ve Dağcılık Kulübü Kortları'nda devam edilecek.

20- Türk Telekom'un, Lig (A)'nın isim sponsoru olmasıyla ilgilianlaşma, İstanbul'da Doğan TV Center'da imzalanacak.

21- İkinci Futbol Ligi'nde de heyecan başlıyor. İddaa Lig (B)'de 2006-2007 sezonu, hafta sonunda yapılacak maçlarla start alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber