Açığa alınan hakimler sınavı kopya ile geçmiş

2012 avukatlıktan hakimlik ve savcılığa geçiş sınavında kopya çektikleri iddiasıyla yürüyen soruşturmanın şüphelileri arasında iki isim dikkat çekti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Mayıs 2015 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Açığa alınan hakimler sınavı kopya ile geçmiş

Soruşturmanın şüphelileri arasında HSYK'nın açığa aldığı hakim Habil Kahraman ile İstanbul Anadolu 2.Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Alattin Sabır'ın da olduğu öğrenildi.

Soruşturma sürüyor

Kahraman, Şanlıurfa'da yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 3 istihbaratçı polisi, hakim Sabır ise FETÖ ile "fikir ve eylem birliği" içinde oldukları HSYK tarafından da tespit edilen eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer ile eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in tutuklanmasına itiraz etmesiyle gündeme gelmişti. 2012 yılında yapılan ve 1500 kişinin katıldığı "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı" kopya iddiaları nedeniyle iptal edildi. ÖSYM, yüksek puan alanların önemli bir kısmının eş, akraba ya da iş ortağı olan kişilerden oluştuğunu tespit etmişti. Bu sınavı 13 Ekim 2012 tarihinde yenilendi. Ancak adaylardan bazıları 2012'deki sınavın iptalinin durdurulması için Ankara İdare Mahkemesi'ne iptali durdurma davası açtı. ÖSYM ise, şaibeli sınava giren kişilerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber