Çocuklarınız bilgisayardaki tek tuşla suça karışabilir

Çocuk odasına sokulan bilgisayarlarla gençlerin birçok tuzağa düşebileceğini söyleyen uzmanlar uyarıyor: "Çocuklarınız tek tuşla suça karışabilir. Bilgisayarı salona koyun"

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Mayıs 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklarınız bilgisayardaki tek tuşla suça karışabilir

Teknoloji hayatı kolaylaştırdığı kadar bilinçsiz kullanıldığında büyük tehlikelere neden olabiliyor. Özellikle çocuk odalarına sokulan bilgisayar, internet ve cep telefonuyla gençler yabancı kişilerle iletişime geçebiliyor. "Odasındaki internetle, bilgisayar ve cep telefonuyla, çocuğu aslında 'sokakta sakın konuşma' diye uyardığımız yabancılarla baş başa bırakıyoruz" diyen Psikiyatrist Prof. Dr. Bengi Semerci velileri uyarıyor: "Çocuk, odasına soktuğumuz bu yabancıların tuzaklarıyla, terör örgütüne de katılabilir, uyuşturucu da satın alabilir. Bir tuşa basması yeter, o kadar basit. Bilgisayar mutlaka salonda durmalı."

TEKNOLOJİYİ MUTLAKA ÖĞRENİN

Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği söyleşide konuşan Semerci ailelere teknoloji kullanımı konusunda şu önerilerde bulundu:

Çocuğu çok dikkatli izlemek gerekiyor. Teknolojiyi tamamen yasaklamak mümkün olamıyor ama mutlaka sınır koyulmalı ve denetlenmeli.

Çocuğunuzu takip edebilmeniz için teknolojiye hakim olmanız lazım. Bir oyunu çok seviyorsa oturun onunla oynayın.

Küçük yaştaki çocuğa tablet ya da akıllı telefon almayın.

İnternette para harcama konusuna çok dikkat edin. Özellikle uyuşturucu tuzağına düşebilir. Mesajlarını, bireysel hesaplarını kontrol çok önemli.

Okulda çocuğunuzun arkadaş çevresini bilin, yalnız mı değil mi kontrol edin, yaşadıklarını sizinle paylaşmasını sağlayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber