Valilerin başarısı KÖYDES'le belirlenecek

Haber Giriş : 26 Ağustos 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÖYDES projesi kapsamında valiler, köylere ''''Yol, Su ve Kanalizasyon'''' götürmek için adeta birbiriyle yarış içinde. Çünkü valilerin başarısı KÖYDES Projesi''nin başarısıyla ölçülecek.

Geçen yıl başlatılan Köy Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında valiler, hizmet yarışına girdiler. 81 ilin valisi, köylere "yol, su ve kanalizasyon" götürme projesini bir an önce bitirmeye gayret ediyor. Çünkü hangi valinin görevinde ne ölçüde başarılı olduğunu, KÖYDES Projesi gösterecek. İçişleri Bakanlığı, şu anda tüm valilerin performansını başarılı buluyor. Ancak, en başarılı valiler bu yılın sonunda tespit edilecek. Bakanlık, KÖYDES Projesi'ni kendi ilinde en erken sürede tamamlayan valileri saptayıp en çok başarılı olanları ödüllendirecek. Yeterli performansı gösteremeyen valiler merkeze alınabilecek.
20 BİN 'İŞ'TEN 5 BİNİ BİTTİ

Proje kapsamında köylerin yolu, suyu ve kanalizasyonu ile ilgili toplam 20 bin 324 adet iş bulunuyor. Şimdiye kadar bu işlerden 5 bin 763'ü bitti, 2 bin 37'si tamamlanmak üzere, 9 bin 369'u devam ediyor, 1940'ı ihale aşamasında bulunurken, 1215'ine yeni başlandı. İçişleri Bakanlığı, KÖYDES projesi ile ilgili valilerin tek tek performansını tespit etti. Proje uyarınca hangi ile şimdiye kadar kaç köye yol, su ve kanalizasyon yapıldığı, ne kadarının devam ettiği ve ne kadarına henüz başlanmadığı saptandı. Valiler KÖYDES Projesi içinde yer alan işleri bitirir bitirmez bakanlığa bildiriyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber