Maaş zamları bakanlar kurulunda netleşecek

Haber Giriş : 26 Ağustos 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu görüşmelerin 5. turu cuma günü yapıldı. 4. turda çekilme kararını açıklayan Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) toplantıya katılmadı. Memurlara verilecek zammın pazartesi günkü Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağı ifade edildi.

Görüşmeler öncesinde açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, maaş zamları dışındaki konularda bir uzlaşma eğiliminin hissedildiğini kaydetti. Görüşmelerde grev ve toplu sözleşme, çalışma koşulları konularının konuşulacağını belirten Akyıldız, ?Bunlar mali ve sosyal haklarla ilgili mutabakatla birleştirildiğinde anlamlı ve önemli olacaktır. Siyasi iradeden samimi ve gerçekçi bir yaklaşım bekliyoruz? dedi. Akyıldız, görüşmelerden mutlak uzlaşmayla kalkmak istediklerini de bir kez daha yeniledi.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu da, görüşmelerde çalışma yaşamında kadınların sorunlarının kamu görevlilerinin çalışma koşullarının, KEY hesaplarının ve hizmet kollarına ilişkin sorunların görüşüleceğini belirtti. Sosyal denge tazminatı istediklerini söyleyen Aksu, Bakanlar Kurulu'ndan olumlu bir mesaj çıkarak, memurların yüzünün gülmesini istediklerini dile getirdi. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise dün katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için mücadeleye bundan sonra da devam edeceklerini belirterek, bu kapsamda Kasım ayında iş bırakacaklarını bildirdi.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber