HDP'yi saldırıdan koruyan polis şehit oldu

Sultanbeyli'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen bomba imha uzmanı polis müdürü Beyazıt Çeken, HDP'nin Bakırköy'deki mitinginde üzücü bir olay yaşanmasın diye sabah erkenden alana gidip bomba araması yapmış.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ağustos 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'yi saldırıdan koruyan polis şehit oldu

DEVRİM TOSUNOĞLU

7 Haziran seçimlerine günler kala HDP'nin Diyarbakır mitinginde DAEŞ bağlantılı kişilerce bomba patlatılmış ve 2 kişi bombanın patlaması esnasında ölmüştü. Benzer bir olay geçtiğimiz pazar günü HDP'nin İstanbul Bakırköy'deki mitinginde yaşanmasın diye Beyazıt Çeken'in harekete geçtiği ortaya çıktı.

EKİBİNİN BAŞINDAYDI

Sultanbeyli'deki çatışmada şehit düşen İstanbul Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, sabah erken saatlerde miting alanına giderek ekibinin başında bomba araması yaptı.

UYUMADAN ÇALIŞTI

Mitingi olaysız bir şekilde tamamlayan Beyazıt Çeken, daha evine bile gitmeden bu sefer de gece Sultanbeyli'deki karakola bombalı saldırı olayı için olay yerine koştu. Sabahın erken saatlerine kadar olay yerinde gözünü kırpmadan görev yapan Beyazıt Çeken, teröristlerin saldırısı sonrasında son nefesini yine görev başında verdi. Beyazıt Çeken gecesini gündüzüne katıp HDP'lileri korurken, HDP ise Çeken'i şehit eden PKK'yı savunmayı sürdürüyor.

Son nefeste kahramanlık

Şehit Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken'in Sultanbeyli pususunda ölü ele geçirilen şortlu teröristi olay yerinde fark ederek katliamı önlediği ortaya çıktı. Şort ve polis yeleği giyen teröristin olay yerinde dolaştığını gören şehit müdür Çeken, 'Dur! Sen kimsin, burada ne arıyorsun?' deyince terörist müdüre ateş açtı. Şehit emniyet müdürünün teröristi fark etmesi onlarca polisin şehit düşmesini önledi.

Kürt halkının sevgilisiydi

Sultanbeyli'de PKK terör örgütü militanları tarafından şehit edilen Beyazıt Çeken'in Kürt kökenli olduğu ortaya çıktı. Ailesi uzun yıllar önce Tunceli'den Konya'ya göç eden Çeken Doğu ve Güneydoğu'daki görevlerinde hep Kürt halkının sevgilisi oldu.

Davutoğlu'ndan aileye taziye

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör saldırılarında şehit edilen Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken ile özel harekat polisi Şahin Polat Aydın'ın ailelerini telefonla aradı. Başsağlığı dileklerini ileten Davutoğlu, "Her daim yanınızdayız" dedi.

Hain saldırıyı PKK üstlendi

PKK terör örgütünün Sultanbeyli gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan saldırıyı PKK üstlendi. Teröristlerin Erdal Yıldız, Deniz Uçkun ve Burak Boğakan olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber