500 YTL maaşla uzman mı çalışır

Haber Giriş : 11 Eylül 2006 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKŞAM Gazetesi'nin gündeme getirdiği Topkapı Sarayı'ndaki Sakal-ı Şerifler'in kaybolması, peygamber kılıcının kabzasının kurtlanması skandalının ardından Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. İlber Ortaylı, müzenin Dolmabahçe ve Yıldız Sarayı gibi 'Milli Saray' kapsamına alınarak kurtarılabileceğini söyledi. Milli Saray statüsündeki tarihi yapıların, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı olduğunu hatırlatan Ortaylı, 'Milli saraylara verilen önem Topkapı Sarayı'na da verilsin' dedi.

500 YTL MAAŞLA KORUYORLAR

Müzede görevli personelin maaşlarının çok düşük olduğuna da dikkat çeken Ortaylı, işin ehli olan uzmanların bu nedenle istihdam edilemediğini ifade etti. Topkapı Müzesi'ndeki güvenlik elemanları hariç 11 proje üreten kişinin görev yaptığını belirten Ortaylı, 'En az iki yabancı dil bilen alanında uzman personelle çalışmamız gerekirken, bunu yapamiyoruz. Konunun uzmanlarını 500 YTL maaşla çalıştıramazsınız. Topkapı Sarayı Müzesi, 'Milli Saray' statüsüne getirilirse, yeni kadrolar tahsis edilecek, ücretler yükselecek ve daha nitelikli personelle çalışma imkanı sağlanacak. Bu iyileştirmeler de doğal olarak müzeye yansıyacak' diye konuştu.

RESTORASYON YAPILACAK

Müzenin birçok bölümünün, ödenek yetersizliği ve hatalı bakım nedeniyle yıprandığını belirten Ortaylı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ödeneğiyle restorasyon çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağını söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber