HDP Sözcüsü Bilgen:'Ucube bir durumla karşı karşıyayız'

"Önümüzde 1 haftayı hülleli evlilik arayışıyla geçiren bir siyasi iradeyle karşı karşıyayız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2015 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP Sözcüsü Bilgen:'Ucube bir durumla karşı karşıyayız'
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, muhtemel seçim sürecine ilişkin, "Ucube bir durumla karşı karşıyayız. Herkes için bu ucube durum ciddi bir tartışma gerektiriyor. AKP içerisinde üç dönem tartışması, CHP açısından ön seçimin yapılıp yapılamayacağı, takvimin buna uygun olup olmayacağı tartışmaları gibi bizde de bu tartışmalar yapılacak. Bizim açımızdan bu seçim, tekrar seçim. Parti kurullarında hem tüzük hem de aynı zamanda bu seçimin özel konumu birlikte tartışılacak" dedi.

Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti-CHP arasındaki "istikşafi" görüşmelerin "keşif çalışmaları" olduğunu savunan Bilgen, seçimden bu yana geçen sürede, "Savaş üstü seçim stratejisine sadece zaman kazandırıldığı" ifadesini kullandı.

Başından beri bu sürecin, bir sivil darbe süreci olduğunu ifade ettiklerini anlatan Bilgen, "Bugün bir kez daha siyasete dönüş çağrısı yapıyoruz. Geriye kalan süreyi de heba etmeden, bu ülkeye de haksızlık yapmadan. Bize oy veren bütün seçmenlerin iradesine saygının gereği olarak, sorunların siyasal zeminde çözülmesi, barış ve demokratik geleneğe dönüş çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen muhtarlar toplantısını eleştiren Bilgen, "Muhtarları 'ihbarcı, ispiyoncu' pozisyonuna taşımaya çalışan bu söylem, tıpkı çok partili hayata yeni geçtiğimiz dönemde, vatan cephesi kurmak ve bu vatan cephesine dahil olan isimleri radyodan okutmak gibi bir şey. Kimin düşman, kimin hain olduğunu, hangi mezhepten, hangi etnik kökenden olduğunu tespit görevi, muhtarların değildir. Ülke güvenliğinin sorumluları da bu görevi demokrasiye, insan haklarına uygun yapmakla mükelleftirler" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Utanmadan barış istiyorlar" ifadesini kullandığını ileri süren Ayhan Bilgen, barışın, hiç utanmadan ve ısrarla istenecek bir şey olduğunu, utanması gerekenlerin ise barış isteyenler değil, her gün 3-5 kişi kaybedilirken, Meclis'in tatile girmesini tercih eden ve bir komisyonun kurulmasını bile bu ülkeye çok görenler olduğunu savundu.

Bilgen, "Dolayısıyla biz, utanmadan, yorulmadan, bıkmadan barış istemeye devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber