Çocuklar palyaço ile okula alıştırılmaya çalışıldı

Haber Giriş : 11 Eylül 2006 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim birinci sınıftaki öğrenciler okula alışmak için bir hafta öncesinde okullu oldu. Öğrenciler kadar velilerin de geldiği okullarda ilk günün şenlik havasında geçmesine özen gösterildi.

Okul yönetimleri palyaçolarla çocuklara okulu sevdirmeye çalışırken öğretmenler de çoçuklara şeker dağıttı. Anne veya babasının yanından kısa süre dahi olsun ayrılmasına dayanamayan öğrenciler yine gözyaşı döktü.

Adana'da ilköğretim birinci sınıfların okula başlaması sebebiyle Seyhan İlçesindeki Adana Genç İşadamları İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Sabah erken saatte velileri ile okula gelen öğrenciler öğretmen ve arkadaşları ile tanıştıktan sonra palyaço eşliğinde oyunlar oynayıp okula alışmaya çalıştı.

Milli E?itim Müdürü Atilla Gülsar, Seyhan Kaymakamı Ahmet Nevruz'un da katıldığı açılış programında öğrenci andını usta birer öğrenci edasıyla söyleyen öğrenciler alkış topladı.

Tören sonrası sınıflarına geçen öğrencilere anne ve babaları da eşlik etti. Çocuklarının mutlu gününde üzülmesini istemeyen veliler öğretmenlere yardımcı olarak çocukların okula motive gayret gösterdi.

Milli E?itim Müdürü Gülsar ve Kaymakam Nevruz sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi. Anne veya babasının yanından ayrılmasına dayanayan bazı öğrenciler gözyaşı döktü. 1-C sınıfı öğrencisi İrem Duman da öğretmen ve arkadaşlarının teselli etmeye çalışmasına rağmen Milli Eğitim Müdürü'nün gezisi esnasında ağlayarak annesinin yanına gelmesini istedi. İlk günde öğretmen çocuklar arasında arkadaşlığı pekiştirmek için beraberlerinde getirdikleri şekerleri birbirlerine ikram ettirdi.

Çocukların okula uyum döneminde sosyal faaliyetlere ağırlık verilecek. Öğrencilerle birlikte veliler de bu süre zarfında okul ve çevresi hakkında bilgilendirilecek. Ders işleme yapılmayacak ancak çocukların kalem tutma, okul araç ve gereçlerini kullanma gibi becerileri kazanması sağlanacak.

Bu yyl ilk defa her öğrencinin yakasına üzerinde adı ve soyadı yazı kart takılacak. Bu uygulamayla da öğretmenin çocuğa ismiyle hitap ederek kısa sürede motive etmesi amaçlanıyor.

Adana Milli E?itim Müdürü Atilla Gülsar, "Her çocuğun başarabileceği, her çocuğun kendine özgü ve özel" olduğundan hareketle öğrenme sürecinin merkezine öğrencinin konduğunu söyledi.

Gülsar, bir haftada öğrencilerin korku ve başaramama kaygısından uzak 'ben yapabilirim' duygusunu ön plana çıkaran gelişim göstereceğine inandığını kaydetti.

Gülsar, bu yıl il genelinde 34 okulun eğitime açılacağını da belirterek internet bağlantısı olmayan okul kalmadığını vurguladı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber