KESK, Kamu-Sen eski Genel Başkanına cevap verdi

Haber Giriş : 15 Eylül 2006 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'KESK yüzünden memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı verilmedi' 15 Eylül 2006

TEKZİP VE DÜZELTME

MHP'NİN ?ÜNLÜ? MİLLETVEKİLİ VE 4688 SAYILI YASANIN MİMARI SAYIN ALİ IŞIKLAR'A BAZI HATIRLATMALAR?!

Sayın IŞIKLAR,

Memurlar Net sitesine de yansıyan yazınız üzerine size ve kamuoyuna birkaç hatırlatma yapmayı uygun görüyoruz.

Yazıyı okuyan sanır ki, Ali IŞIKLAR sendikal hak ve özgürlükleri savunmak için çok büyük çabalar veya çok büyük bedeller ödemiş!

Oysa gazete manşetleri ve metinler hala orta yerde durmaktadır. Bırakalım TİS ve grev hakkı için mücadele etmeyi, sendikaların kurulması için biz mücadele ederken, Sayın Ali IŞIKLAR o dönemde kurucusu olduğu Kamu Çalışanları Vakfı'nın dergilerinde, sendika kurucularını ve sendikal faaliyeti yasadışı ilan ederek, ?İHBAR? ediyordu. Mücadelemizin yasal olmadığını iddia ediyordu.

Daha sonraki süreçte bizlerin mücadelesi sonucunda, yüksek yargı organlarının kabulü ve uluslar arası sözleşmelerin gereği olarak sendika kurma hakkımızın tanınması sonucunda, Ali IŞIKLAR bizim açtığımız yoldan yararlanarak bir gecede tepeden KAMU SEN'i kurdu. Sonradan da KAMU SEN başkanlığını kullanarak MHP milletvekili oldu.

Milletvekilliği ve iktidar ortaklığı süresince bizim bütün çabalarımıza rağmen, Ali IŞIKLAR'ın ?büyük marifeti?yle 4688 sayılı grevsiz ve toplu sözleşmesiz yasa çıktı.

Biz o dönemde, grev ve toplu sözleşme hakkını tanımayan bu yasanın çıkmaması için çaba gösterirken, Ali IŞIKLAR ve mensubu olduğu KAMU SEN, ?Hele bir çıksın sonra bakarız? diyerek, bu yasanın çıkması için parlamentoda kulis yapmışlardır. Bu yasanın bu haliyle çıkmasının vebali Sayın Ali IŞIKLAR ve KAMU SEN'in omuzlarındadır. Gerçi şimdi bu yasadan şikâyetçi olmaları da iyi bir gelişmedir. Sonunda grev ve toplu pazarlık hakkının ÇİLLER'in verdiği sözlerle değil, mücadele ile kazanılacağını da öğreneceklerdir.

Bu hatırlatmaları vicdan ve insaf sahibi herkesin değerlendirmelerine sunuyoruz. Ve diyoruz ki, Sayın IŞIKLAR orta yerde dünden bugüne gazete kupürleri ve metinler dururken, toplumumuzdaki ?erken unutma? alışkanlığından yararlanarak, yalan yanlış iddia ve yorumlarla gerçekleri örtemezsiniz. Emek mücadelesinin evrensel değerler üzerinden şekilleneceğini bilmenizi isteriz. Ham, demogojik ve toplumun hassasiyetlerini kışkırtarak oradan siyasi rant sağlamanın kimseye yararı yoktur. Bu tür davranışlardan vazgeçmenizi isteriz. Ayrıca bu tartışmayı kamuoyu önünde ve her platformda sizinle tartışmaya hazırız. Peki siz var mısınız?...

Saygılarımla?

Hasan HAYIR
KESK Basın Yayın Sekreteri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber