Bu da oldu: Okullar polise zimmetlendi

Haber Giriş : 17 Eylül 2006 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Liselerin yüzde 60'ı polis çağırdı: Eğitim-Sen'in dün açıkladığı '2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı Başında Eğitimin Durumu' raporuna göre; okullara polis çağrılması rutin uygulama haline geldi. Rapora göre normal liselerde son dönem içinde okula polisi davet eden okul oranı yüzde 60'ları buldu. Okulların yüzde 69'u okul civarında polis kontrolü istiyor. Bu oran, İstanbul'da yüzde 94, İzmir'de yüzde 88, Karadeniz'de yüzde 77.

Polis velilerle iletişim kuracak: Okul ve çevrelerinde artan olaylar nedeniyle, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, 'okul timleri' oluşturuldu. Okul timlerinin her biri sekiz ile 10 okuldan mesul olacak. Yetkililerin verdiği bilgiye göre 'Bir nevi okul zimmeti' üstlenecek bu timler, okul idarecileri, okul-aile birlikleri, öğrenciler ve velilerle, hemen her gün iletişim içerisinde olacak.

İmam-hatip için sondaj sürecek: Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, imam-hatip lisesi öğrencilerinin katsayı sorununu çözmek için çabaların devam edeceğini belirterek "Her sondajdan petrol çıkmaz. Petrol buluncaya kadar arama çabalarımız devam edecek" dedi. AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın Beyoğlu, Bağcılar ve Ümraniye olmak üzere üç ayrı ilçede aynı anda düzenlediği 'Eğitim, Kültür ve Gençlik' toplantıları dün yapıldı. Bağcılar Olimpik Spor Salonu'ndaki toplantı öncesi spor salonu içindeki mescitte namazlarını kılan katılımcılar Çelik'e imam-hatip lisesi mezunlarına ÖSS'de uygulanan katsayı uygulamasını sordu. Çelik, "Ne İsa'ya yaranabiliyorsunuz Ne Musa'ya. Türkiye'deki bütün okullar bizim okullarımız. Bazılarını öz, bazılarını üvey olarak ayırmak vicdanlara uygun değil. Her sondajdan petrol çıkmaz. Her sondajdan petrol buluncaya kadar arama çabalarımız devam edecek."

Öğretmenlerden soru işaretli protesto: Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler eğitimde yaşanan haksız uygulamaları protesto etmek için yarın derslere siyah kokart takarak girecek. Üyeler yakalarına soru işaretli siyah kokart takacak, okul binalarına da siyah afişler asılacak.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber