İETT kabusu

Haber Giriş : 17 Eylül 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İETT şoförleri, ağustos maaşı, ikramiye ve sözleşme farklarının ödenmediğini iddia ederek iş yavaşlatma eylemine başladı. Belediyenin maaşları yatırmasına rağmen parayı eksik bulan şoförler, ?Eylemde kararlıyız? açıklaması yaptı .

Okulların açılacağı yarın sabah İstanbul'da trafiğin felç olmaması için tedbir alan Büyükşehir Belediyesi, İETT şoförleri ile sorun yaşıyor. Ağustos maaşı, ikramiye ve sözleşme farklarının ödenmediğini iddia ederek eylem tehdidinde bulunan şoförler iş yavaşlatma eylemine başladı. Yarın sabah İETT'den kaynaklanan bir kriz yaşamak istemeyen belediye, maaşlarını şoförlerin hesabına dün yatırdı. Ancak şoförlerin örgütlü olduğu Hizmet-İş İstanbul 2'Nolu Şube Başkanı Ali Osman Kart, ?Ödenen para eksik. Eylemde kararlıyız? açıklaması yaptı.

TOPBAŞ: EYLEM OLMAYACAK

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İETT'deki KİPTAŞ görevlilerini kapsayan 1768 işçinin 6 milyon 400 bin YTL tutarındaki ücretleri hesaplarına yatırıldı. Belediye, toplam 8300 işçiyi kapsayan toplu sözleşme gereği ödenecek 15 trilyonluk ek ödemenin kasım ve aralık aylarında iki taksit halinde verileceğini bildirdi, eylem yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dün, ?'Gereken yapıldı, iş yavaşlatma eylemi olmayacak'' dedi. Okulların açıldığı bir günde trafikte sorun çıkmaması için bir dizi önlem alınırken, iş yavaşlatmanın yanlış olduğunu ifade eden Topbaş, ?'Toplu sözleşme farkından kaynaklanan bin 700 kişinin alacakları var. Önceki akşam itibariyle 6,5 milyon YTL hesaplara yatırıldı, diğer kısım Kasım-Aralık'ta yatacak'' diye konuştu. Topbaş, sözlerine şöyle devam etti: ?'Toplu sözleşmeyi onların beklemediği boyutta yaptık. Bin 700 civarındaki arkadaşımızla ilgili toplu sözleşmeden doğan farklar var. Ödenmesi gereken meblağlarla ilgili önceki akşamdan itibaren 6,5 milyon YTL yatırıldı, diğer kısım Kasım-Aralık ayında ödenecek. Bunlar ödenir, çözülür. Böyle bir karşılıklı tavır koymak şekliyle çözüm olmaz. Bazı kişilerin, fırsat buldukları zaman o fırsatı en iyi şekilde değerlendirip bunu tehdit unsuru olarak kullanması doğru değil. Bu bizim ahlakımızla bağdaşmaz.'' İETT'de çalışan işçilerin memurlardan daha yüksek ücret aldığını söyleyen Topbaş, pazartesi günü iş yavaşlatma eylemi olmayacağını kaydetti. Topbaş, böyle bir eylem olması halinde vatandaşın bunu iyi karşılamayacağını, İETT'ye bakışının değişeceğini vurguladı.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber