Bakan Çelik: Teziç'in itirazının yasal zemini yok

Haber Giriş : 22 Eylül 2006 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in bakanlığın yurtdışına göndereceği öğrencilerin dönüşlerinde üniversitelerde görev alamayacaklarına dair iddiasının hukuki zemine dayanmadığını savundu.

YÖK'le MEB arasında yurtdışına burslu gönderilecek yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin seçimi konusundaki polemik sürüyor. Yurtdışına burslu gönderilecek öğrencilerin seçiminde bakanlığa yetki veren yasanın iptali için YÖK, Danıştay'a başvurmuş ve yurtdışına gidecek öğrencilere denklik vermeyeceğini açıklamıştı. Bakan Çelik dün yaptığı yazılı

açıklamada şu görüşleri savundu: "Bakanlık ilana çıkarken, işlemleri yürütürken öncelikle öğretim üyesi yetiştirmek için yola çıktığını ifade etmediği gibi birçok bakanlığın ve kuruluşun nitelikli eleman talebi de dikkate alınarak yasal zeminde ülke yararına bir girişimde bulunulmuştur. YÖK Başkanı'nın, iddiası hukuki zemine dayanmamaktadır. TC vatandaşı herhangi biri kendi imkânlarıyla veya yurtdışından bulduğu bir bursla da master ve doktora eğitimini yurtdışında yapabilir. Bu insanlar, YÖK'ün iradesiyle ve seçimiyle yurtdışına gitmedikleri için nasıl ki farklı bir muameleye tabi tutulamayacaklarsa MEB'in gönderdiği öğrencilerin de farklı bir muameleye tabi tutulması söz konusu olmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber