4 kanun tasarısı imzaya açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, memur maaşlarına bütçe imkanları içinde yapılabilecek en iyi artış oranının yapıldığını belirterek, "Kaşıkla verip kepçeyle geri alma devri geride kalmıştır" dedi.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda 4 kanun tasarının imzaya açıldığını söyledi. Bunlardan birinin Emlak Müşavirliği Kanun Tasarı olduğunu ifade eden Çiçek, emlak alım satım işlemlerinin bugün fiilen yasal dayanağı olmadan yürütüldüğüne dikkat çekti. Bunların bir yasal çerçeveye oturtulması gerektiğini dile getiren Çiçek, bu işlemlerin standarda bağlanması ve yasal zemine oturtulması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin kendi enerji kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak ve enerji kaynaklarını çeşitlendirmek zorunda olduğunu belirten Çiçek, nükleer güç santrali kurulması ve işletilmesi hakkında kanun tasarının Enerji Bakanlığı tarafından hazırlandığını ve bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü ifade etti. 775 sayılı Gecekondu Kanunu'nun fakir vatandaşlar bakımından çıkarılan bir kanun olduğunu hatırlatan Çiçek, bugün devreye giren TOKİ'nin, fakir vatandaşların konut ihtiyaçlarının karşılanması bakımından önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Çiçek, 775 sayılı kanunla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na verilen hak, yetki ve imkanların TOKİ'ye devredilmesine ilişkin tasırının imzaya açıldığını bildirdi.

Bakan Çiçek, görüşülen son tasarının kan ve kan ürünleriyle ilgili tasarı olduğunu belirterek, tasarı ile kan ve kan ürünleri konusundaki hususların ruhsata bağlanması ve bu işlemlerin Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmesinin öngörüldüğünü vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber