Şoför dahil taşıt kiralamada, işveren sigorta payları ayrıca ödenecek

Maliye Bakanlığı taşıt kiralamaları için yeni düzenleme yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Kasım 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şoför dahil taşıt kiralamada, işveren sigorta payları ayrıca ödenecek

2006 yılında yürürlüğe konulan "Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usullerde Değişiklik Yapılması Hakkında Karar" bugün 3. kez değişti.

2014 yılının 10. ayında yapılan düzenlemeyle, taşıt kiralamalarında, aylık kiralama bedelinin kasko sigortası değerinin %2'sini aşmayacağı hükmü getirilmişti.

2014 yılının 12. ayında yapılan düzenlemeyle ise "fiilen arazi üzerinde çalışan arazi binek ve pick-up'ların yüzde 2 düzenlemesinden hariç olduğu belirlenmiştir.

6 Kasım 2015 tarihi itibariyle yapılan düzenlemede ise şu hüküm eklenmiştir:

"c) Şoför gideri dahil taşıt kiralamalarında aylık kiralama bedeli hesabında yemek, yol, resmi tatil ücreti ve benzeri giderler de dahil yürürlükte bulunan brüt asgari ücretin yüzde elli artırımlı tutarı esas alınacak; işveren maliyeti kapsamında yer alan sosyal sigorta ve genel sağlık sigortası işveren payı (%20,5) ve işsizlik sigortası işveren payı (%2) ile işçilik maliyeti üzerinden hesaplanan sözleşme giderleri ve genel giderler (%4) ise idarelerce ayrıca ödenecektir."

Bu şu anlama gelmektedir:

1- Şoför gideri dahil aylık kiralamalarda, şoför için belirlenen brüt asgari ücretin yüzde elli artımlı tutarına, yemek, yol, resmi tatil ücreti ve benzeri giderlerin dahil olduğu belirtilmiştir. Ancak işveren maliyeti kapsamında ödenmesi gereken sigorta maliyetleri buna dahil değildir, bu sigorta giderleri ayrıca ödenecektir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber