Zabıta trafik denetiminde...

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Belediyeler Yasası kapsamında şehir içi trafik düzenlemelerini üstlenen Van Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlere başladı

Türkiye'de bir ilk daha gerçekleşti. Yeni Belediyeler Yasası kapsamında şehir içi trafik düzenlemelerini üstlenen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlere başladı.

Sanat Sokağı ve Altaylı Caddesi'nde çalışmalara başlayan ekipler, uygunsuz park edilen araçlara ceza keserek, çekiciyle araçları kaldırdı. Belediyenin kendi hudutları içerisinde bulunan tüm alanlarda trafik düzeni ve güvenliğini sağlayacağı ifade edilirken, şehir merkezinde tek yönlü caddeler dışında bütün yollarda düzenlemelerin yapılacağı kaydedildi. Van Belediyesi yetkilileri, şehri istilaya eden merkez ve ilçe köy minibüslerinin otogara alınacağını, özel arabalarınsa şehrin ara sokaklarına park edilmeyeceği açıklandı. Köy minibüsleri için otogarda yeni yerlerin yapıldığını kaydeden yetkililer, hiçbir köy minibüsünün şehir içerisine giremeyeceğini kaydetti. Köylülerin mağdur olmamaları için Van Belediyesi'ne ait ücretsiz iki otobüsün tahsis edileceğini, bu araçların otogarla şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayacağı açıklandı. Öte yandan Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kalan tek yönlü caddelerin ilerleyen yıllarda Van Belediyesi'ne aktarılacağı, yetersiz personel eksikliğinden dolayı bunun bekletildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber