Unakıtan ve Yılmaz sahte Somali heyeti ile görüşmüş

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerini Somali Merkez Bankası Başkanı ve Türkiye'nin Somali Büyükelçisi olarak tanıtan kişilerin dolandırıcı olduklarının, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'la görüşmeleri sonrası anlaşıldığı iddia edildi.

Unakıtan'ın, konuyla ilgili soru yönelten gazetecilere "Merkez Bankası'ndan mı öğrendiniz?" diye sorması dikkat çekti.

CNNTürk'ün internet sitesinde yer alan ve kulis bilgilerine dayanan habere göre, dolandırıcı heyet geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı'ndan randevu alarak, Unakıtan'la yaklaşık bir saat görüştü. Unakıtan, konuk heyete Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dan randevu verilmesini istedi.

Başkan Yılmaz'la yaklaşık bir saat süren görüşme yapan heyetin ayrılmasından birkaç saat sonra bankaya Maliye Bakanlığı'ndan bir uyarı geldi. Uyarı yazısında Bakanlık, Somali Merkez Bankası Başkanı, Türk Büyükelçi ve işadamı olduklarını iddia eden üç kişiye randevu verilmemesi istendi. Yazıda bu kişilerin bakanlığı yanıltarak Bakan Unakıtan'la görüştüğü de bildirilince, olayın bir tür dolandırıcılık olduğu anlaşıldı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki çalışmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, görüşmeyle ilgili net konuşmaktan kaçındı. Bakan, gazetecilere "Merkez Bankası'ndan mı duydunuz?" diye sordu. Unakıtan, Merkez Bankası'yla iletişiminin ardından basına doğru bilgiyi aktaracağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber