Faruk Çelik çözmedi gitti, bari sizin döneminizde çözülsün

Merkezi alımlarda yerleşen adaylarda olduğu gibi kurumsal alımlarda yerleşen adayların da, aynı KPSS puanıyla yeni memur alım ilanlarına başvurması engellenmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Faruk Çelik çözmedi gitti, bari sizin döneminizde çözülsün

Bu çağrımız yeni Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'yadır.

Sayın Soylu, önceki Bakan Faruk Çelik, KPSS'deki en önemli konuyu çözmeden, daha doğrusu hiç ilgilenmeden Çalışma Bakanlığı görevini bırakmıştı.

Belki brifingler sırasında bilgi sahibi olmuşsunuzdur. 2014 KPSS'ye giren aday sayısı 3 milyon 600 bindir. Memur olmak isteyen aday sayısı bu kadar yüksekken, alınan memur sayısı da o derece azdır. Öğretmen, sağlık personeli, polis, asker, engelli gibi alımları dışarı tutarsak yılda 10 bin kişi dahi alınmamaktadır. Tıklayınız.

Alım sayısı sınırlı olmasına rağmen, KPSS alımlarındaki bir sorun çözülmemektedir. O da şudur. Merkezi alımla yerleşen sadece sonraki merkezi alımlara başvuramamaktadır. Bu husus KPSS Yönetmeliğinde şu şekilde yazmaktadır:

"Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucuB grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar."

Ancak yerleşen aday merkezi alımlara başvuramamasına rağmen, kurumsal alımlara başvurabilmektedir. Yine kurumsal alımlara giren daha sonra hem diğer kurumsal alımlara hem de ÖSYM'nin yaptığı merkezi alımlara başvurabilmektedir.

Bizim tespitlerimize göre adayların yüzde 20'si bu şekilde o kurumdan bu kuruma yer değiştirmektedir.

Yani ilk defa memur almak üzere kurgulanan bir sistem, kadroların en az yüzde 20'si yüksek puanlı adayların yer değiştirmeleriyle dolup boşaltmaktadır.

Bu bağlamda, KPSS Yönetmeliğinde değişiklik yaparak, merkezi alım olsun, kurumsal alım olsun, KPSS puanıyla yerleşen adayların sonraki kurumsal veya merkezi alımlara başvuramayacağı yönünde düzenleme yapılmalıdır.

Kamuda işe girmek isteyen 3 milyonu aşkın aday varken, aldığı yüksek puanıyla kurumdan kuruma dolaşan adaylar engellenmelidir.

Faruk Çelik bu düzenlemeyi yapamadı. Umarızki Bakanlığınız döneminde bu sorun çözülür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber