Kadının Statüsü Uzman Yardımcılığı sınavı Meclis gündeminde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Devlet Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Nail KAMACI
CHP Antalya Milletvekili

T.C. Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü basında ve internet adresinde yaptığı ilanlarla 17 adet Uzman Yardımcılığı kadrosuna atama yapılabilmesi için yarışma sınavı açacağını duyurmuştur. Ancak sınav ilanında belirtilen bazı hususlar tartışmalı görünmektedir. Bu çerçevede;

1- A grubu meslek olarak tanımlanan Kadının Statüsü Uzman Yardımcılığı adaylarını seçmek için B grubu atamalarda kullanılan KPSSP3'ün seçilmesinin nedeni nedir?

2- Farklı öğrenim dallarından sınava başvuracak adayların hepsini kapsayacak bir KPSS puanının olmadığı düşünülse dahi bu kadrolara atama yapılması için ayrı yazılı sınav yapılmamasının gerekçesi nedir?

3- Sadece Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini kapsayan KPSSP3'ün adayların alan bilgisini ölçmediği ve ilgili yönetmelikte çok daha nesnel bir değerlendirme yöntemi olan yazılı sınav yapılabileceğinin belirtildiği göz önüne alındığında doğrudan sözlü sınav yapmanın kamu yararını sağladığı düşünülmekte midir?

4- İlgili kadrolara atanacak Uzman Yardımcılarının kadın sorunları ve toplumsal cinsiyet konularında çeşitli yazılı materyaller hazırlayacakları düşünüldüğünde sadece sözlü ifade kabiliyetini ölçerek kuruma personel almak doğru mudur?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber