Eski TTB Başkanı Sayek'i öldüren 'hekim hatası!'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Herkese eşit sağlık hizmeti'nin savunucusu eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek 59 yaşında öldü. Sağlıkçıların 'yaşama sevincimiz' dediği Sayek, meme kanseriydi.

Çevresinde yaşama aşkıyla tanınan Sayek, hastalığının ağırlaştığı dönemlerde, Can Yücel'in 'Çaresiz dertlere düştüm, yok mu bunun çaresi? Var: Yaşamayı ölecek kadar sevmek' dizelerinden güç aldığını belirtmiş ve hastalığının ilerlemesinde geç teşhisin etkisi olduğunu anlatmıştı. Hekimlerin, 'doktora gitmeyi öğrenemediğini' belirten Sayek, kendi hastalığını kabullenmekte de çok geç kaldığını söylemişti. 'Pembe yakın gözlükleriyle', hep çevresine neşe saçan Sayek, hastalığı ağırlaştığı için katılamadığı TTB'nin 24 Haziran'daki son genel kuruluna şu mesajı yollamıştı: "Düşlerimiz yüce bu ülkede, herkesin, toplumun iyi sağlık hizmeti almasını istiyoruz. Gözümüz kendimizden başkasını görmeyecek kadar kararmış, ruhumuz başkalarını düşünemeyecek kadar yıpranmış, vicdanımız incinmeyecek kadar körelmiş değil. Biz hekimiz, vicdanlıyız ve heyecanlıyız. Şimdi her şey doludizgin ve çoğul, her şey kesintisiz. Ve şimdi her şey yeniden..."

Erdoğan'a iğne yapacaktı

Sayek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Doktorlara iğne yaptırmam, felç edebilir" açıklamasına, "Başbakan'a iğne yapmayı çok canım istiyor. Ama bu iğne empati, halkı daha iyi anlayabilme, hızlı öfkelenmeme, son söyleyeceğini ilk söylememe iğnesi olacak esprisiyle yanıt vermişti.

Sayek için bugün TTB önünde tören düzenlenecek. Sayek'in cenazesi, törenin ardından İskenderun'da toprağa verilecek.

1970'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Sayek, aynı yıl Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda başladığı uzmanlık eğitimini 1971-1976 yıllarında New York'ta sürdürdü. 1981'de göz hastalıkları uzmanı olan Sayek, 1986'da Britanya'da toplum göz sağlığı sertifikası aldı. Sayek, 1996-2006 arasında 10 yıl TTB Merkez Konseyi Başkanlığı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber