Tüfenkçi'den deklarasyon yayınlayan akademisyenlere eleştiri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, akademisyenlerin yayınladığı deklarasyona ilişkin, "Türkiye'nin gerçeklerini bilmeyen ve görmek istemeyenler, yanlı ve yanlış mülahazalarla sözüm ona Türkiye'ye ve dünyaya aydın bildirgesi adı altında bildiriler imzalamaya çalışan akademisyenler var. Bunların neye, kime hizmet etmeyi amaçladıklarını bilmiyoruz. Ticaret erbabına mı, esnafa mı, bu millete mi faydaları var" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2016 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüfenkçi'den deklarasyon yayınlayan akademisyenlere eleştiri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Bakanlık toplantı salonunda gerçekleştirilen kabulde konuşan Bakan Tüfenkci, "Türkiye'nin ticari hayatını geliştirirken hem iş ticaretimizi daha güvenli hale getirip, daha kolay yapılmasını sağlamak gibi bir görevimiz var. En önemli görevlerimizden birisi de Türkiye'nin gayri safi milli hasılasını arttırma noktasında bizim görevlerimiz var. Biz Türkiye'yi 2023 yılına hazırlarken siz değerli arkadaşlarımıza güvenerek bu hedefleri ortaya koyduk ve onların performansı, Türkiye'nin geleceği ile ilgili performanslar olduğuna inanıyoruz. Bu anlamıyla biz özel sektörün her daim önünü açıcı bir rol almamız gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Deklarasyon imzalayan akademisyenlere yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci,

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Türkiye'nin istikrarına, değişimine, dönüşümüne, çukurlar açan ve adeta o bölgeleri yalnızlaştıran, kepenkleri kapattırarak oradaki insanların evine ekmek götürmelerine engel olan ve özellikle o bölge halkının yalnızlaştırılmasıyla, ötekileştirilmesi noktasında gayret gösteren bir terör örgütü var. Terör örgütünün o bölgeden başlayarak bütün Türkiye'ye vermeye çalıştığı bir zarar var. Bu zararların karşılanması noktasında biz hükümet olarak elimizden gelen her gayreti gösteriyoruz. Tam da bu noktada akademisyen adı altında Türkiye'nin gerçeklerini bilmeyen ve görmek istemeyenler, yanlı ve yanlış mülahazalarla sözüm ona Türkiye'ye ve dünyaya aydın bildirgesi adı altında bildiriler imzalamaya çalışan akademisyenler var. Bunların neye, kime hizmet etmeyi amaçladıklarını bilmiyoruz. Ticaret erbabına mı, esnafa mı, bu millete mi faydaları var. Acaba onlardan birisi o bölgeye gitmişler mi? Eğer aydın milletinin yanındaysa esasında da bu kepenk kapattıranlara veya tehdit edenlere karşı bir bildiri hazırlanması ve aydın duruşunu halktan yana göstermesi gerekirken, kendi milli devletine karşı duruş sergilemelerini bizler kabul etmediğimiz gibi bütün iş aleminin de kabul etmediğini biliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber