Çöp evde 5 yıldır mahkum edilen iki çocuğu SHÇEK kurtardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELAZIĞ'da komşuların ihbarı üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerinin polis nezaretinde bir çöp eve yaptıkları baskında, babaları Alpaslan Tuna tarafından yaklaşık 5 yıldır ayaklarından bağlı olarak yaşamaya mahkum edilen, yarı çıplak vaziyette bulunan 17 yaşındaki Servet Tuna ve 14 yaşındaki Sevda Tuna kurtarıldı.

Olay, bu akşam saat 20.30 sıralarında, Rızaiye Mahallesi, Kubbeli Cami Sokak, Tuna Apartmanı'nın 4'üncü katındaki numara 44/5'te meydana geldi. Komşularının ihbar etmesi üzerine çöp eve dönüştürülmüş bir evde yaklaşık 5 yıldır bağlı tutulan 2 çocuk operasyon sonucu kurtarıldı.

Yapılan ihbarda, Tuna Apartmanı'nın 4'üncü katında çocuklarını bağlı tuttuğu iddia edilen Alpaslan Tuna'nın evine gelen ekipler, kapının açılmaması üzerine itfaiye merdiveni ile camdan girmeye çalıştı. Ancak pencere bulunan Alpaslan Tuna, polislere uzun süre direndi. Ekipler pencerede babayı ikna etmeye çalışırken diğer taraftan kapı kırılarak içeri girildi. ve çocuklar çöp eve dönüşen evden alınarak Sosyal Hizmetler İl müdürlüğü'ne götürüldü.

Baba Alpaslan Tuna (48), polisler tarafından sorgulanmak üzere emniyete götürülürken bitkin bir vaziyette ve yürüyemez haldeki iki çocuk sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde yıkanıp giyindirildikten sonra Adli Tıp'a götürüldü ve ardından da Elazığ Harput Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ BABA ZOR İKNA EDİLDİ

Çocuk Şubesi Müdürü Can Gökay, yapılan operasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ?Konu bize intikal ettiğinde zihinsel özürnlü olan babayı iknaya çalıştık, ama başaramayınca, kapıyı kırarak girdik çocukları kurtardık'' dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde, yıkanan çocukların sırtarlında işkence izlerinin olduğu görüldü. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, İl Müdürlüklerine yapılan bir ihbar sonucu konudan haberdar olduklarını belirterek, bir ihbar neticesinde emniyette birlikte yaptığımız bir çalışmayla çocukları kurtardık. Mahalle sakinleri, çocukların 5 yıldır içeride bağlı tutulduğunu söylediler. Bu çocuklar, yapılacak olan tedavilerinin ardından bir rehabilitasyon merkezine yerleştirilecekler'' diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber