Üniversite öğrencileri zırh yapmayı öğreniyor

TOKAT'ta 10 yıldır zırhlı muhafız takımı yapan 67 yaşındaki emekli Sami Elçin, yok olan mesleği talep üzerine üniversite öğrencilerine öğretmeye başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mart 2016 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencileri zırh yapmayı öğreniyor

Tokat'ta Sağlık İl Müdürlüğü'nden 16 yıl önce emekli olan 4 çocuk babası Sami Elçin, bilgisayar programcısı çocukları ile birlikte hobi olarak Osmanlı dönemi savaş aletleri yapmaya başladı. Oğulları 41 yaşındaki Ercan ve 34 yaşındaki Recep Elçin'in kılıç, ok ve kalkan yapmasından esinlenen Sami Elçin ise demir halkalardan zırh muhafız takımı yapmaya başladı.

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERE ÖĞRETİYOR

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik ve Enerji Kulübü öğrencileri, geçtiğimiz günlerde Sami Elçin'i ziyaret ederek zırh yapımını öğrenmek istediklerini belirtti. Bunun üzerine Sami Elçin kendisine ait iş yerinde üniversite öğrencilerine zırh yapmayı öğretmeye başladı. Halkaları iç içe getirmeye çalışan üniversiteli öğrenciler ile Sami Elçin yakından ilgilendi. Sami Elçin, üniversiteli öğrencilerin kendisine yaptığı müracaata sevindiğini söyleyerek, "Çok kişi geldi ama öğrenemedi. Bu arkadaşlardan ümitliyim, öğreneceklerinden eminim. Arkadaşlar gelecek vaat ediyorlar. Zaten müracaat etmeleri benim için bir zevkti. İleride kendilerine hobi olarak yapabilirler. Ama zırh yapmak kolay değil. Bir tane hata yaparsan bin tane sökmen gerekiyor. Bunda hata yapmaman gerekiyor. Yaklaşık 25-30 bin halkayla bir ayda bir zırh yapabiliyorsun" dedi.

Üniversite öğrencileri ise zırh yapmanın çok zor olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber