İşte engelsiz ulaşım

TÜRKİYE Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular, 11 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme engelli oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Nisan 2016 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte engelsiz ulaşım

Kentteki engellerin kaldırılmasına kafa yormaya başlayan Burunlular, 3 yıl önce belli noktalara konarak engellilerin akülü araçlarını şarj edebilecekleri ünitelere ilişkin proje geliştirdi. Asıl mesleği kaportacılık olan Ümit Burunlular, engellilerin akülerinin şarjının zamansız bitmesi nedeniyle çoğu zaman yolda kalmalarından şikayet etmeleri üzerine bu kez de 'Engelli Yolda Kalmasın' sloganıyla akülü araçların sürekli olarak şarj olabilmesi için güneş enerjisi paneli kullanarak çözüm buldu.

Tekerlekli akülü engelli aracının üstüne yerleştirdiği güneş enerjisi panelleri ile aküyü sürekli şarj ederek, yürüme engellilerin en büyük sorununa çözüm bulmuş oldu. Burunlular, "Engellilerimiz akülü araçlarıyla gezerken üstündeki güneş enerjisi panelleri sayesinde artık şarj problemi yaşamayacak.

Aküleri güneş enerjisi ile dolacak. Üstelik araçlarıyla gezerlerken de aküleri dolmaya devam edecek. Ayrıca güneş enerjisi panelleri engellilere gölgelik vazifesi de görecek ve sağlık anlamında destek verecek. Böylece yaşamları daha da kolaylaşmış olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber