Arınç: Milli eğitim, bir ülkenin varolma veya yokolma mücadelesidir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, milli eğitimin bir ülke için varolma veya yokolma mücadelesi olduğunu söyledi.

Bülent Arınç, Manisa'nın Salihli içesinde 1992 yılında kurulan, ancak bugüne dek başka okullar bünyesinde faaliyet gösteren Türkbirliği Lisesi'nin yaklaşık 3 milyon YTL'ye malolan binasını hizmete açtı.

Arınç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 4 yılın milli eğitim için çok önemli bir dönem olduğunu, ''fakirleşmiş ülkenin fakir bütçesinden'' 4 yıldan beri en büyük payın milli eğitime ayrıldığını vurguladı.

Bu bütçeyi yapan meclisin başkanı olarak göğsünü gere gere ''yıllardır milli savunmaya en yüksek payı ayıran devletin artık milli eğitime birinci önceliği verdiğini'' söyleyebildiğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Milli savunma da önemli. Güçlü bir orduya ihtiyacımız var. Teknolojik gelişmeleri takip etmeliyiz, en iyi harp silah ve vasıtaları bizde olmalı amenna, ama eğitim de bir ülkenin geleceğidir. Çocuklarımızın nitelikli eğitim alması, genç yaştan itibaren temiz, ahlaklı, tarihine saygılı, annesine, babasına hürmette kusur etmeyen, en güzel bilimsel çalışmaları yapan, müspet ilimleri en iyi şekilde öğrenen, çağdaş uygarlık düzeyini en iyi şekilde tanıyan ve bilen olarak yetişmesi ülkemizin geleceğidir. Çünkü gelecekte yönetimlere onlar gelecek. Anayasa Mahkemesi Başkanı, Yargıtay üyeleri, meclis başkanları onlar olacak. Mühendisler, doktorlar, mimarlar, teknik elemanlar onlar olacak. İyi yetişirlerse, pırıl pırıl yetişirlerse, bir ülkenin en büyük servetidirler. O yüzden milli eğitim bir ülkenin varolma veya yokolma mücadelesidir.''

2007 SEÇİMLERİ BEKLENTİSİ

Arınç, Türkiye'nin daha önce çok büyük bir kaos içinde olduğunu, bu kaos ortamında yapılan son seçimlerde yakalanan siyasal ve ekonomik istikrarla ülkenin kurtulduğunu bildirdi.

Türkiye'nin gelecek yıl yeni bir seçim dönemine gireceğini hatırlatan Arınç, bu noktada tek isteklerinin ülkenin daha iyiye gitmesi olduğunu dile getirdi.

Arınç, şöyle devam etti:

''Bu noktada halkımız, partiler ve ülkenin yönetimi hakkında karar verecek ve bize düşen, demokrasinin bu en önemli ögesine saygı duymak olacaktır. Kim gelirse, ülkemizi daha iyiye götürsün, kim gelirse, daha başarılı olsun, kim gelirse, halkımızın refahı, mutluluğu, huzuru daha da artsın. Düşüncemiz budur. Halkımız için sadece bunu istiyoruz.'' Arınç, daha sonra Türkbirliği Lisesi'nin binasını hizmete açarak okulda incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber