'Alt subaylar darbe için daha istekli'

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AMERİKAN Newsweek dergisinde yayınlanan bir yazısında Türkiye'de askeri darbe olma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu öne süren Zeyno Baran, ABD'nin Türkiye'de askeri bir darbeyi desteklemeyeceğini söyledi. Hudson Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunda Avrasya Politikaları Merkezi Direktörü olarak görev yapan Baran, Türkiye'de alt seviyedeki subayların darbe konusunda daha istekli olduğunu belirterek, 'Konuştuğum kişiler gidişattan rahatsız olduklarını söylediler. Bunlar asker, sivil, bürokrat değişik kişiler' diye konuştu.

BATI'DA MUHTIRA GİBİ ALGILANDI

Washington'da Türkiye'yi en iyi takip eden isimlerden biri olarak bilinen Baran, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un Washington ziyareti sırasında kendisine, askerin darbe yapmak istemediği yönünde görüş bildirdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın 2 Ekim'deki açıklamalarının Batı'da muhtıra gibi algılandığını ifade eden Baran, şunları söyledi: ABD Dışişleri ve Başkan Bush, Erdoğan ve AK Parti ile işbirliği içinde. Ancak Pentagon biraz daha farklı.

Newsweek'teki yazısını Türkiye'deki laiklik anlayışının daha iyi anlaşılması için yazdığını belirten Baran, ABD'de laikliğin dinsizlik gibi algılandığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber