Şen'den, 'Bu makaleler çalıntı...' haberine açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 14:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

CELALEDDİN ŞEN'İN AÇIKLAMASI

01.12.2006 tarihinde sitenizde yayınlamış olduğunuz "Bu Makaleler Çalıntı..." başlıklı yazınızda aktardığınız bilgilerde yanlışlık vardır. Benim halen Y.Y.Ü.'de akademisyen olarak görev yaptığım ve bu makaleyi doçentlik dosyamda kullandığımı ifade etmişsiniz. Ancak ben 2004 yılı itibariyle Y.Y.Ü. den ayrılmış bulunmaktayım, ayrıca bırakın bu makaleyi doçentlik dosyamda kullanmayı hiçbir yerde ve hiçbir amaç için kullanmış değilim. Halen doktora eğitimime devam etmekteyim.

Bahse konu makalenin çalıntı olduğunu ise bende yaklaşık 10 gün kadar önce öğrendim. Böyle bir şeyi asla bilerek yapmam ve her kim olursa olsun yapılmasını da tasvip etmem. 2001 yılında başlamış olduğum Yüksek Lisans eğitimimin daha 1. yılında meydana gelen bu olayda, o dönemde doktora eğitimi devam eden ve ayrıca bir nevi akademik olarak hocam sayılan Serhat Aslan'ın talebi üzerine sadece makalenin yazım kurallarına uygunluğu ile ilgili olarak (yazım kuralları kılavuzu yardımıyla) katkıda bulunmuş olduğum bu makalede başka hiçbir bilgim ve ilgim bulunmamaktadır. Bu yardımımın sonucu olarak ta o zamanlar iyi niyetten kaynaklandığını düşündüğüm ve yine Serhat Aslan'dan gelen, makalede 3. isim olarak yer verme talebini de akademisyenliğe ve bu ortama olan acemiliğimden kabul ettim. Bu konuyla ilgili olarak suçlanabileceğim tek nokta ise emeğim olmadığı halde bir makalede ismimin yer almasına izin vermektir.

Sitenizde yukarıda vermiş olduğum bilgilerin ışığı altında gerekli düzeltmelerin yapılacağını ve haksız yere karalanmamın engelleneceğini ümit ediyorum. Aksi takdirde yasal olarak haklarımı arayacağımı da belirtiyorum. Saygılarımla,
Celaleddin ŞEN.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber