THY, havacılıkta kalitesini ve adını göklere yazdırıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY, dünyanın en büyük hava ittifaklarından Star Alliance'a katılıyor

Türk Hava Yolları'nın (THY) dünyanın en büyük hava ittifaklarından biri olan Star Alliance'a katılımı için gerekli Mutabakat Belgesi, 9 Aralık Cumartesi günü törenle imzalanacak.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, şirketin, önde gelen hava yolu ittifaklarından biri olan Star Alliance'a davet edilerek tarihinin en büyük atılımlarından birini gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, THY'nin yakaladığı başarı ve üstün hizmet kalitesiyle Star Alliance'a davet edildiği, ittifaka katılım için Mutabakat Belgesi'nin, 9 Aralık Cumartesi günü, Star Alliance'ın 21 üst yöneticisi ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla törenle imzalanacağı bildirildi.

İmza töreninin çeşitli ülkelerden gelecek 42 basın mensubu tarafından izleneceği kaydedilen açıklamada, Star Alliance'ın ayrıca yıllık toplantısını yarın ve 9 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleştireceği belirtildi.

Yılda 425 milyon yolcu taşıyan, günde 15 bin 500'den fazla uçuş yapan, 360 bin çalışanı olan Star Alliance, halen 152 ülkede 842 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Yıllık toplam 400 milyar dolarlık satış geliri olan global pazarda Star Alliance 100 milyar dolar geliriyle yüzde 25 paya sahip bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber