Işık: Askere güvenceyi vereceksiniz

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri yargı zırhı getiren tasarının terörle mücadelede etkin koordinasyonu sağlayacak hukuki zemini oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Işık, önceki akşam TBMM Genel Kurulu'nda askerlerin soruşturulmasını başbakan ve ilgili bakanların iznine bağlayan düzenlemeyle ilgili konuştu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Işık: Askere güvenceyi vereceksiniz

ÖNDER YILMAZ Ankara

Işık, şunları söyledi: Türkiye bir bütün olarak terörle mücadele ediyor. Mücadele ettiği terör örgütleri, hiçbir ahlaki sınır tanımayan, insanlıktan, Müslümanlıktan, hiçbir kutsal değerden nasibini almamış örgüt ve örgütler. Şimdi, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de anayasanın, kanunların ve diğer mevzuatın kendine yüklediği görevler çerçevesinde teröristle mücadelede görev alıyor ve şu anda bölgede kahramanca bir mücadele yürütüyor.

Hukuki çerçeve

Bu kanunun temel amacı bu kahramanca yürütülen mücadelede etkin koordinasyonu sağlayacak hukuki zemini oluşturmaktır; belirsizlikleri ortadan kaldırmak, net bir hukuki çerçeve çizmektir.

İkinci temel amacı da, evet, her Sabah şehit olacağını, o ihtimali göze alarak bu mücadeleyi yürüten TSK mensuplarımızın yarın herhangi bir haksız, yersiz ve mesnetsiz ithamla karşı karşıya kalmamaları için bunlara hukuki güvence getirmektir. Eğer siz bu kadar kanlı bir terör örgütüne karşı askerinizin, polisinizin, güvenlik güçlerinizin, geçici köy korucularınızın, jandarmanızın mücadele etmesini istiyorsanız elbette ki onların arkasında duracaksınız, onların istediği hukuki güvenceyi vereceksiniz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber