İki Bakanlık Erzincanlıları 'okumaya' ikna edemedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN'DA EVLERE KİTAP GÖTÜRME KAMPANYASI İLGİ GÖRMEDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğiyle okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla 3 ay önce başlatılan 'Evlere Kitap Götürme ' kampanyasının Erzincan'da beklenen ilgiyi görmediği, kampanyada bugüne kadar tek bir vatandaşın dahi kitap için müracaat etmediği bildirildi.

Evlere Kitap Götürme kampanyası çerçevesinde ücretsiz dağıtımı yapılan kitap kampanyasına Erzincan'dan hiçbir talebin olmadığını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, " Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan 3 aylık dönemde tek bir vatandaşın okumak için 'Kitap İstiyorum' diye İl Halk Kütüphanesi'ni aramadı. Uygulama, kütüphaneye gelemeyen engelli, yaşlı ve hastaların kütüphaneden faydalanmasını sağlamak amacıyla kitap okumak isteyip de evinden dışarı çıkamayacak durumda olan kişilere yönelik hizmet Türkiye genelinde başlatılmıştır. Kampanyadan faydalanmak isteyenler telefon aracılığıyla İl Halk Kütüphanesi'ni arayarak istedikleri kitapların listesini verebilirler. Söz konusu kampanyada telefonla sipariş veren okuyucularımızın siparişlerini hiçbir ücret alınmadan posta yoluyla gönderiyoruz." dedi.

Müdür Çankaya," Telefonla arayarak üye kaydı yaptıran okuyucularımıza en az 3 kitap gönderebiliyoruz. Okuyucularımızın taleplerinin karşılanması için de kütüphanelerimizde her türlü kitap ile 2006 yılı basımı yeni kitaplar da bulunmaktadır. İl Müdürlüğümüz 2007 yılı için de tam otomasyona geçilmesiyle birlikte evlere kitap talepleri internet üzerinden de yapılabilecek. Bu yöndeki çalışmalarımız devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber