Giresun Üniversitesi eski Rektörü'nün açığa alınma nedeni

Üniversiteden yapılan açıklamada, eski rektör Prof. Dr. Attar'ın, YÖK tarafından 19 Temmuz 2016 tarih ve 299-2577 sayılı yazılı talimat üzerine başlatılan inceleme ve soruşturmalar kapsamında açığa alınma gerekçelerine yer verilerek, şunlar kaydedildi:

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2016 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun Üniversitesi eski Rektörü'nün açığa alınma nedeni

"FETÖ/PDY ile bağlantılı bazı yurt dışı üniversitelerle ikili iş birliği anlaşmaları imzalamak, bu yapıyla bağlantılı kişileri üniversiteye almak için kadro ilanlarına özel şartlar koymak, darbe girişimi sonrasında tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen Korgeneral Salih Ulusoy'un imzasıyla 2016 yılının şubat ayında Genelkurmay Başkanlığı danışmanlığı görevine getirilmiş olmak, FETÖ/PDY ile bağlantılı bazı adamları ve politikacılarla işbirliği içinde bulunmak."

Attar'ın, 15 Temmuz darbe teşebbüsü öncesinde, arşivlerde çalışma yapma talebi üzerine İstanbul ve Ankara'da görevlendirilmesine rağmen bu süre içinde idareden izin almaksızın yurt dışında bulunmasının gerekçeler arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, "Rektörlüğünün ilk aylarında (18 Haziran 2012) paralel yapının medya organlarına ücretli abonelik talimatı verilmiş olması ve 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra da rektörlüğü döneminde iki yıl süreyle daha (04.02.2016 tarihine kadar) bu medya organlarına devlet bütçesinden abonelik ücreti ödenmeye devam edilmiş olması"nın da açığa alınma sebepleri arasında bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, konunun yargıya intikal ettiği anımsatılarak, Attar hakkında, "Üniversite yöneticilerini hedef alan iftira ve hakaretleri" sebebiyle idari ve adli işlem başlatıldığı kaydedildi.

Giresun Üniversitesinde, Prof. Dr. Attar'ın da bulunduğu 21 personel FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

Gültekin Yetgin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber